Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Όλοι 24 & 26 Ιούνιου στα δικαστήρια της ευελπίδων

'Οπως πριν 2 ακριβώς χρόνια έτσι και πέρισυ τον φεβρουάριο και τον μάρτιο οι δρόμοι της Άθηνας πλημμύριζαν κάθε βδομάδα από χιλίαδες φοιτητές και όχι μόνο, άπο σχόλες όλης της χώας οι οποίοι αντιστεκώντουσαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια και να ψηφίσει το νόμο πλαίσιο.
Οι πορείες αυτές βδομάδα με την βδομάδα μαζικοποιούνταν και σε πολλές περιπτώσεις κατέληγαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής που με τις γνώστες πρακτίκες (χημίκα, ξύλο αδιακρίτος, επιθέσεις σε όλοκληρα μπλοκ) προσπαθούσαν να κάμψουν την δύναμικη των κινητοποιήσεων και χρησιμοποιήθηκαν σαν όπλο από την μερία του κράτους για να υλοποίησει ποιο εύκολα τα σχέδια του.
Στις 24 & 26 ιούνιου δικάζονται μερικοί άπο τους συλληφθέντες των περσίνων κινητοποιήσεων ενάντια στην εκπαιδευτίκη αναδιάρθρωση. Στις 24 δικάζονται 2 φοιτητές που συνελήφθησαν στην πορέια της 22 φεβρουαρίου 2007 ενω στις 26 δικάζονται οι φοιτήτες που συνελήφθησαν στα γεγονότα της 8μάρτη 2007 στο σύνταγμα.
Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσους συνελήφθησαν κατα την διάρκεια των φοιτητικών κινητοποήσεων και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 24 & 26 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ωρα 9:00


Δεν υπάρχουν σχόλια: