Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2008

χρόνια πολλά...

Σάββατο 6/12 ένα παιδί δολοφονείται , μιά ώρα μετά η εξέγερση μολίς ξεκίνησε..

Μαθητές φοιτητές μετανάστες εργαζόμενοι από άκρη σε άκρη της χώρας για ολόκληρα μερόνυχτα βρίσκονται στούς δρόμους. 4 υπουργεία 45 Α.Τ. εκατοντάδες τράπεζες και μεγαλοεπιχειρήσεις σε ολη την χώρα δέχονται επίθεση, τα ΜΜΕ μιλούν για 150 κουκουλοφόρους ενω αυριανή και ριζοσπάστης ανακαλύπτουν συνωμοσίες και θυμήθηκαν τους πράκτορες των ΗΠΑ..

Καθημερινές πορείες με δεκάδες χιλιάδες κάσμο καταπνίγονται απο δακρυγονα και τη βία που το κράτος απλόχερα προσφέρει στους πολίτες που τολμούν να του εναντιωθούν..Ομως κανεις δε λυγίζει, σχολές, σχολεία, δημαρχεία και αλλοι δημόσιοι χώροι καταλαμβάνονται η αντιπληροφόρηση ξεκινά..

Παράλληλα κινήσεις αλληλεγγύης ξεκινούν δυναμικά σε όλο τον κόσμο απο την ευρώπη μέχρι την λατινικη αμερική τα ελληνικά προξενία πολιορκούνται.. Οι ευρωπαίοι ανησυχούν για εξάπλωση των ‘’ταραχών’’ στην ‘’πολιτισμένη ευρωπη’’ Και ο Σαρκοζί ακυρώνε ι την μεταρύθμιση του για την παιδεία..

Οι επαγγελματίες πολιτικοί και δημοσιογράφοι σαστίζουν μιας και οι μηχανισμοί χειραγώγησης έχουν πάψει προ πολλού να λειτουργούν, η κοινωνική εξέγερση έχει αρχίσει.. Δήμαρχοι , Νομάρχες, υπουργοί και βουλευτές προσπαθούν απεγνωσμένα με κινήσεις πολιτικού μάρκετινγκ να σταματήσουν την οργή που χρόνια συσσωρεύεται στην κοινωνία και ο θάνατος ενός παιδιού πυροδότησε..

Αλέξη έγινες ήρωας χωρίς να το θέλεις ,θα φροντίσουμε να πάρεις την εκδίκιση σου..
19 μέρες μετά κάποιοι προσπαθούν να μας επαναφέρουν στην κανονικότητα σαν να μην έγινε τίποτα. Μιά κοινωνία κοιμισμένη και γερασμένη που μπορεί να συγκρίνει την ζωή ενος παιδιού με μια σπασμένη βιτρίνα, προσπαθεί να κρύψει την καμπούρα της και να γιορτάσει καταναλώνοντας υλικά αγαθά, στολίζοντας πλαστικά δέντρα, κάνοντας προσευχές..

Χριστούγεννα ε? Μην γελιέστε Τίποτα δεν έχει τελειώσει ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: