Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

Η "πράσινη ανάπτυξη" άρχισε...

Πρωτόγνωρες εικόνες από το βράδυ της πέμπτης σε όλη την γύρω περιοχή των εξαρχείων, ομάδες Δ, ΜΑΤ ασφαλήτες και ζητάδες έχουν καταλάβει τα εξάρχεια σε μια προσπάθεια επιβολής της κρατικής τρομοκρατίας στην καθημερινότητα της πιο ''πολιτικοποιημένης'' περιοχής του κέντρου της αθήνας.
Κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης τα Εξάρχεια αναδείχθηκαν στην κατεξοχήν «επαναστατική» περιοχή συγκεντρώνοντας διανοούμενους, αναρχικούς, φοιτητές, αριστερούς και πολλούς άλλους, ενώ αποτέλεσε -και αποτελεί- περιοχή που στεγάστηκαν τα γραφεία οργανώσεων της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και χώρος ζυμώσεων και δράσης για αναρχικές ομάδες. Η έντονη αυτή πολιτικοποίηση έχει προκαλέσει αρκετές φορές εκτεταμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας στην περιοχή, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την "Επιχείρηση Αρετή" που έγινε το 1984 με πρόφαση την απομάκρυνση των ''πανκς'' από την πλατεία.
Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες κάτοικοι, εργαζόμενοι ή απλοί περαστικοί και επισκέπτες της περιοχής εχούν υποβληθεί σε σωματικούς ελέγχους ενώ πολλοί απο αυτους οδηγούνται με την βία ακόμη και τώρα στην ΓΑΔΑ οπου κρατούνται για ώρες χώρις καμία κατηγορία!

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγώνων, της καθημερινοτητάς και της ίδιας μας της ζωής δε θα περάσει!

Βίντεο για τα δικαιώματα μας σε περίπτώση που μας σταματήσουν για ''εξακρίβωση''..

Δεν υπάρχουν σχόλια: