Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ρατσιστικά συνθήματα από τους ΟΥΚαδες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου


«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όχι από μέλη της Χρυσής Αυγής που διαδήλωναν, αλλά από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου

Αμέσως μόλις άφησαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα κι έστριψαν στην Πανεπιστημίου, τα παλικάρια της ΟΥΚ μετέτρεψαν την παρέλαση σε εκδήλωση που θύμιζε πορεία μίσους ακροδεξιών, με συνθήματα που υπόσχονταν την αιματηρή σφαγή κάθε γειτονικού μας λαού κι αποφάσιζαν ποιος δικαιούται να λέγεται Έλληνας και ποιος όχι.

Οι συνήθεις ύποπτοι «Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι είχαν την τιμητική τους, σε συνθήματα όπως το ακόλουθο: «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».

Ή αυτό το ανατριχιαστικό: «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Γραμμή στα συνθήματα έδιναν μάλιστα άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Ενας από αυτούς πηγαινοερχόταν με άνεση μεταξύ των θεατών και αυτών που παρήλαυναν, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς.

Κι αυτά ενώ την παρέλαση παρακολουθούσαν δεκάδες οικογένειες μεταναστών, που θα κληθούν στη συνέχεια να απαντήσουν στην εύλογη απορία των παιδιών τους «Γιατί τόσο μίσος;». Λες και δεν ψήφισε πρόσφατα η Βουλή τον νόμο για την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες. Λες και δεν έχουμε αποφασίσει από καιρό σ' αυτή τη χώρα ότι μετανάστες μπορούν να συμμετέχουν στις αντίστοιχες μαθητικές παρελάσεις, και μάλιστα ως σημαιοφόροι.



πηγή

Αντιρατσιστική συγκέντρωση ενάντια στα συνθήματα μίσους στην παρέλαση πραγματοποιεί η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Δευτέρα 29/3 στις 13¨00

3 σχόλια:

Γιώργης είπε...

Στην κινητοποίηση της Δευτέρας επίσης καλεί και η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπη (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.).


Αξίζει να σημειώσουμε πως τέτοια προσβλητικά και ρατσιστικά συνθήματα έχουν απαγορευτεί βάσει νόμου στα στρατόπεδα, αλλά οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Πατακού μάλλον έχουν άλλη άποψη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΗΣ ΣΤΙΣ 13:00

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που υπαρχουν κ αυτοι αλλοι ψηφιζουν μνημονια κ πολλα αλλα

Ανώνυμος είπε...

Μη τρελαινόμαστε με συνθήματα που καλώς η κακώς εκφωνήθηκαν και όλοι καταλάβαμε ότι η πόλη (που είναι μια γενική λέξη) αναφέρεται στην Κωσταντινούπολη.
Κατ” αρχήν όλοι οι αγωνιστές ξέρουν ότι αγώνας και ανύψωση ηθικού δεν υπάρχει χωρίς λάβαρα, σύμβολα και συνθήματα, αυτό το ξέρουν απ” τους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων μέχρι τα μέλη των πολιτικών συγκεντρώσεων και κοινωνικών διαδηλώσεων.
Αυτοί λοιπόν που ο αγώνας τους είναι και θα είναι απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους που θα έρχονται να τους πάρουν τα κεφάλια δεν μπορεί να τους περιμένουν με γαρίφαλα και απαγγέλοντας Καβάφη.
Μη σκοτώσουμε τώρα το σκύλο επειδή γάβγισε εξάλλου γι αυτό τον έχουμε για να γαβγίζει και καμιά φορά να δαγκώνει για να μη μας πάρουν τα σώβρακα. Διαφορετικά μπορεί να επιλέξουμε να μην έχουμε καν σκύλο.