Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΙΣ13/06/2007 στο χώρο της ΑΣΟΕΕ υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ φοιτητών από τους χώρους της ΠΑΣΠ και των ΕΑΑΚ. Το συγκεκριμένο γεγονός ξεκίνησε ύστερα από γενικευμένες προσπάθειες της ΠΑΣΠ μέσα στη σχολή να πολώσει με τεχνητό τρόπο το κλίμα προς όφελός της , δεδομένης της προεκλογικής περιόδου που βρίσκει το ΠΑΣΟΚ σε άσχημη κατάσταση εν όψει των βουλευτικών εκλογών αλλά και μετά την εκλογική ήττα της ΠΑΣΠ στις φοιτητικές εκλογές, όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και ειδικότερα στην ΑΣΟΕΕ.

Οι φοιτητές της ΠΑΣΠ με συντονισμένο τρόπο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και σήμερα κρατούσαν προκλητική στάση, συκοφαντώντας και τραμπουκίζοντας τους φοιτητές των ΕΑΑΚ. Είτε με λασπολογία που αφορούσε στον πολιτικό χώρο των ΕΑΑΚ (ότι χρηματοδοτείται από μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ότι τα ΕΑΑΚ κάνουν προεκλογική καμπάνια για το ΠΑΣΟΚ και ότι το στηρίζουν με την ψήφο τους) είτε και με τραμπουκισμούς απέναντι στα μέλη του σχήματος. Είναι άλλωστε γνωστές οι πρακτικές της συγκεκριμένης παράταξης (βλ γεγονότα πορείας 17 Νοέμβρη με τους «πράσινους» κρανιοφόρους αλλά και τα γεγονότα σε μία σειρά από σχολές με πληρωμένους τραμπούκους). Πολλοί φοιτητές - μέλη της ΡΑΣ- ΕΑΑΚ - μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο από σιδερένιες καρέκλες που πετούσαν οι ΠΑΣΠίτες.

Τα σχήματα της ΕΑΑΚ αποδεικνύουν καθημερινά πως είναι ανεξάρτητα από κομματικά και καθηγητικά συμφέροντα, πως ασκούν πολιτική μέσα στις σχολές εδώ και 17 χρόνια με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των φοιτητών, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και χρηματικά οφέλη. Αυτό έχει φανεί και μέσα από το φοιτητικό κίνημα του προηγούμενου διαστήματος, που τα ΕΑΑΚ αποτέλεσαν πρωτοπόρα συνιστώσα τους και που σαν πολιτικός χώρος στοχοποιήθηκαν κυρίαρχα από τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα οποία μέσω των κατασταλτικών μηχανισμών εξέδωσαν δελτία τύπου που κατηγόρησαν τα ΕΑΑΚ ως χώρο υπεύθυνο για τα επεισόδια των πορειών ονοματίζοντας συγκεκριμένους αγωνιστές.

Η ΠΑΣΠ προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα σημερινά γεγονότα, τα οποία και προκάλεσε η ίδια, προς δικό της μικροπολιτικό όφελος, χρησιμοποιώντας τις σχέσεις της με το καθηγητικό μπλοκ αλλά και με τα ΜΜΕ

Σε αυτή τη συγκυρία, και για άλλη μία φορά η ΠΑΣΠ αποδεικνύει για άλλη μία φορά τι ρόλο επιτελεί στα ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι εκείνη η πολιτική δύναμη η οποία επί ης ουσίας προωθεί την αναδιάρθρωση που εδώ και 12 μήνες το φοιτητικό κίνημα προσπάθησε και κατάφερε σε πρώτη φάση να την μπλοκάρει, αφού ανεξάρτητα από την αριστερόστροφη ρητορεία της δεν υλοποιεί κανέναν πραγματικό σχεδιασμό για να παράγει ουσιαστικά υλικά αποτελέσματα. Είναι αυτή μάλιστα που ψήφισε για Πρύτανη εκείνον που υποστηρίζει την εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου τη στιγμή που ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα αντιδρά! Είναι τελικά εκείνη που αντιλαμβάνεται την πολιτική και τον συνδικαλισμό μέσα στις σχολές με βάση την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων με τους φοιτητές, και διαπλεκόμενων με τους καθηγητές, αποτελώντας ουσιαστικά τον απόλυτο εκφραστή του υποταγμένου συνδικαλισμού που εδώ και δεκαετίες κατάφερε να ταλανίσει και τελικά να διασπάσει τους εργαζομένους και να τους θέσει ουσιαστικά σε χειρότερες πλέον θέσεις μάχης για την ενιαία υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους που πλήττονται. Η στοχοποίηση των ΕΑΑΚ-πρωτοπόρα συνιστώσα του φοιτητικού κινήματος- από την ΠΑΣΠ και τα σημερινά γεγονότα κινείται στην παραπάνω λογική της συγκεκριμένης παράταξης

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=r3nPK5_a5wo