Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

ΑΣΟΕΕ 2007-2008 ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ποιοι προσπαθούν να προσπεράσουν τα Αιτήματα του φοιτητικού κινήματος και να εφαρμόσουν το νόμο έκτρωμα?
Την Τετάρτη 17/10/2007 έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί ο νέος νόμος πλαίσιο στο τμήμα της λογιστικής. Το θέμα της τμηματικής συνέλευσης ήταν η εκλογή μέλους ΔΕΠ με εκλεκτορικό σώμα που θα συγκροτούνταν με το νέο ν. πλαίσιο ως εξής:

30% εξωτερικοί εκλέκτορες (καθηγητές άλλων πανεπιστημίων ΠΑΜΑΚ και ΠΑΠΕΙ)

Υπόλοιπο σώμα με βάση το νόμο πλαίσιο του 82.

Είναι μια προσπάθεια μερικής εφαρμογής του νέου ν. πλαίσιου μέσω διατάξεων που δεν άπτονται της άμεσης καθημερινότητας των φοιτητών ακριβώς για να μην προκαλέσουν την αντίδραση του φοιτητικού σώματος.

Παρόλ’ αυτά μας επηρεάζουν γιατί αποτελούν πίεση αυτές οι αλλαγές για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του νόμου(δηλαδή κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων, διαγραφή αιωνίων φοιτητών, κατάργηση ασύλου, μείωση φοιτητικής εκπροσώπησης στα όργανα συνδιοίκησης.

Οι δυο μεγάλες παρατάξεις έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των φοιτητών αφού και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΄΄αγωνιστική΄΄ ΠΑΣΠ που διατυμπανίζει ότι δεν είναι με το νέο νόμο πλαίσιο. Επιθυμούσαν την εφαρμογή του. Όμως και η στάση της ΠΚΣ μας προβληματίζει(για ακόμη μια φορά). Αφού επέλεξε να μην έρθει καν (?) στη τμηματική συνέλευση καθηγητών.

Έπειτα από παρέμβαση της ΡΑΣ-ΕΑΑΚ και φοιτητών του τμήματος η συνέλευση διαλύθηκε και οι εκφραστές της εκπαιδευτικής απορύθμισης ακόμα ψάχνουν τρόπους…

Παλεύουμε για τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος και συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξε αυτό.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ,

ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει που εξοργίζεσαι, είναι της ηλικίας, όπως και κάτι άλλα. Σε τακτό χρόνο θα βγεις έξω, άμα δεν περάσεις τα μαθήματα και το κόμμα ούτε που θα σου δώσει σημασία μετά, δεν θα σε χρειάζεται πια - εκτός αν γίνεις κι εσύ ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

ok re magka na se kala poy mas ta pes

Ανώνυμος είπε...

Τι φοιτητες του τμηματος και μαλακιες 10 ατομα ειστε και συμπεριφερεστε χειροτερα απο ζωα.Μαθε να σεβεσαι και τις αποψεις των αλλων που στο κατω κατω ειναι πλειοψηφια αυτη την στιγμη.