Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2007

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Φοιτητές στο εδώλιο... Τι συμβαίνει στο Δ.Π.Θ;; Στο Δ.Π.Θ το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με τις πρυτανικές αρχές να επιμένουν να μετατρέψουν το πανεπιστήμιο σε δικαστικό μέγαρο…
Η αγωγή και η μήνυση του αντιπρύτανη κ Καραμπίνη εναντίον του φοιτητή Λ Μπέτση εκδικάζονται στις 8 και 13 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Παράλληλα η μήνυση του επιχειρηματία Χούτου εναντίον του Συλλόγου Φοιτητών και του Λ Μπέτση εκδικάζεται και αυτή στις 13 Νοεμβρίου.
Η κατάθεση της μήνυσης του αντιπρύτανη στις 15 Φεβρουαρίου του 2006 εναντίον του συμφοιτητή μας ίσως δεν ήταν αρκετή για να καταλάβουν κάποιοι σε ποιο δρόμο έμπαινε το πανεπιστήμιο μας. Το γεγονός ότι η μήνυση βασίστηκε σε σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των λόγων του συμφοιτητή μας αρχικά από τον «δημοσιογράφο» παπαδόπουλο και εν συνεχεία από τον ίδιο τον αντιπρύτανη κάποιοι δεν το αναγνώρισαν τότε.
Το γεγονός ότι αυτός ο «δημοσιογράφος» συνεχώς εξαπέλυε χυδαίες επιθέσεις εναντίον του Συλλόγου Φοιτητών και συγκεκριμένων φοιτητών προκειμένου να συκοφαντήσει τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν σίτιση, δεν προμήνυε τη συμπαιγνία ανάμεσα σε αυτόν και τους πρυτάνεις με στόχο την επαναφορά των διώξεων στα πανεπιστήμια μετά από χρόνια.
Αυτή η συμπαιγνία επιβεβαιώθηκε όταν βασικοί μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του φοιτητή μπήκαν ο «δημοσιογράφος» παπαδόπουλος, ο πρύτανης κ Σιμόπουλος και ο αντιπρύτανης κ Σταματόπουλος. Η διαταγή του αντιπρύτανη λίγους μήνες μετά για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) με πρόσχημα ανύπαρκτες φθορές στην υπό κατάληψη πρυτανεία, στοχοποίησε δυο φοιτητές από την Κομοτηνή και αυτή τη φορά όχι μέλη των ΕΑΑΚ, αλλά μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ και τους οδήγησε στον εισαγγελέα για ανακρίσεις.
Όμως η κατάθεση της εξοντωτικής αγωγής του αντιπρύτανη εναντίον του συμφοιτητή μας Λευτέρη Μπέτση στις 14 Νοεμβρίου του 2006, δηλαδή δέκα μήνες μετά τη μήνυση και ένα χρόνο μετά την επίμαχη εκπομπή, φανέρωσε και στον πιο ανυποψίαστο φοιτητή και πολίτη της Ξάνθης τις πραγματικές αιτίες που ο αντιπρύτανης επέλεγε συνεχώς την προσφυγή στη δικαιοσύνη και τους πραγματικούς στόχους του.
Όταν ένας ακαδημαϊκός δάσκαλος απαιτεί 200.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη από ένα φοιτητή και ένα χρόνο φυλάκισή του, καθώς και άμεση εκτέλεση της απόφασης, δηλαδή άμεση ηθική και κοινωνική εξόντωση του φοιτητή του, προφανώς δεν το κάνει για την ηθική του δικαίωση. Εξάλλου η κατάθεση των πρακτικών συγκλήτων ως πειστήριο της αγωγής δείχνει ότι ο αντιπρύτανης δεν διστάζει να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση μέσα στα συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου στα δικαστήρια.
Αλήθεια σε ποια εποχή προσπαθούν να μας γυρίσουν;; Σε ποια εποχή οι φοιτητές έπρεπε να φοβούνται να τοποθετούνται μέσα στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων;; Η απάντηση του Συλλόγου Φοιτητών στις άνω ποινικές διώξεις ήταν το συμβολικό κτίσιμό του γραφείου του αντιπρύτανη μετά από απόφαση μαζικής Γενικής Συνέλευσης.
Η αυτεπάγγελτη επέμβαση του εισαγγελέα ήταν ενδεικτική των διαθέσεων της κυβέρνησης απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, αφού 6 φοιτητές απομονώθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες και θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τρία «αδικήματα» (παράνομη βία, παράνομη είσοδος και παραμονή, παράνομη παρακώλυση της χρήσης ξένου ολικά πράγματος). Σήμερα οι συμφοιτητές μας Λευτέρης Μπέτσης, Χάρης Μπούσουλας, Φοίβος Ρωμαντζής, Παναγιώτης Μουσταφέλος, Σταύρος Φωτεινόπουλος και Βαγγέλης Τσιμίγκας, είναι κατηγορούμενοι για μια συλλογική κινητοποίηση. Όμως με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν 6 ανάμεσα σε δεκάδες;;
Απάντηση σε αυτό έδωσε η κατάθεση στον εισαγγελέα του ίδιου του κ Καραμπίνη, του οδηγού του κ Καραμπίνη, της γραμματέας του κ Καραμπίνη και δυο μεταπτυχιακών φοιτητών του κ Καραμπίνη. Μάλιστα ο οδηγός του αντιπρύτανη κατονόμασε τους 6 φοιτητές με βάση ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο ισχυρίζεται ότι δέχτηκε λίγες μέρες αργότερα από άγνωστο άτομο. Κατάθεση εμπνευσμένη από τα χρόνια της χούντας...
Επίσης, τα τμήματα έδωσαν, χωρίς να συνεδριάσουν ποτέ, τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 6 στην εισαγγελία. Είναι γνωστό ότι ο Λευτέρης Μπέτσης δεν συμμετείχε σε εκείνη την κινητοποίηση, καθώς αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς αυτόν. Παρ’ όλα αυτά η γραμματέας και ο οδηγός του αντιπρύτάνη, καθώς και ο ίδιος ο αντιπρύτανης κατέθεσαν ΨΕΥΔΩΣ στον εισαγγελέα ότι πρωτοστάτησε στο γεγονός.
Η τελευταία πράξη αυτού του άθλιου έργου, ήταν η προθυμοποίηση του φοιτητή Δημήτριου Καλκίνη να παίξει τον ρόλο του φοιτητή μάρτυρα κατηγορίας ενάντια στον συμφοιτητή του Λ. Μπέτση, και να καταθέσει ένορκη βεβαίωση που θα χρησιμοποιηθεί στην εκδίκαση της αγωγής στην οποία λεει ΨΕΥΔΩΣ ότι ο Λευτέρης Μπέτσης είπε σε Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου φοιτητών Ξάνθης ότι: «ο κ Χούτος έφαγε 500.000 ευρώ μαζί με τον κ Καραμπίνη».
Στον Λ. Μπέτση και στους υπόλοιπους 5 συμφοιτητές μας, προσωποποιείται η δίωξη ενός μαζικού φορέα και των συλλογικών του αποφάσεων και κινητοποιήσεων. - Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συμφοιτητές μας - Η ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων δεν θα περάσει - Όχι στο χαφιεδισμό εντός και εκτός του συλλόγου ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης (22/10/2007) ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ Δεν δεχόμαστε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, όσον αφορά τον συμφοιτητή μας Λευτέρη Μπέτση.
Ο συμφοιτητής μας διατύπωσε ανοιχτά τα ερωτήματα τα οποία είχε θέσει ο Σύλλογος μας μέσα από αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις. Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το ανώτατο όργανο του Συλλόγου Φοιτητών, σύμφωνα και με το καταστατικό του Συλλόγου μας.
Τα ερωτήματα αυτά είχαν να κάνουν με τη διάθεση των κονδυλίων που προορίζονται για τη σίτιση των φοιτητών, προέκυπταν δε, από την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το καθεστώς της σίτισης στις πόλεις της Ξάνθης και της Κομοτηνής το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα, το θέμα το οποίο δημιούργησε έντονο προβληματισμό τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στο φοιτητικό κόσμο, ήταν η υπογραφή τότε από το Πρυτανικό Συμβούλιο δύο παράλληλων συμβάσεων για τη σίτιση των φοιτητών, μία με το υπαγόμενο στο ΥΠ.Ε.Π.Θ Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας το οποίο σίτιζε τους φοιτητές επί χρόνια και μία με τον επιχειρηματία κ. Χούτο.
Οι φοιτητές μέσα από τα συλλογικά τους όργανα έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να ελέγχουν το έργο της διοίκησης του πανεπιστήμιου. Με βάση αυτήν την αρχή ο Σύλλογος Φοιτητών έθεσε σαν ερώτημα το ποια θα είναι η κατάληξη των περίπου 500.000 ευρώ που αποτελούν την κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των φοιτητών στις πόλεις της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Ο έλεγχος των πεπραγμένων της διοίκησης από πλευράς Συλλόγου Φοιτητών συνοδευόταν από ταυτόχρονη σαφή εναντίωση στην προοπτική ανάθεσης της φοιτητικής λέσχης σε μια ιδιωτική εταιρία και από την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της σίτισης.
Θεωρούμαι ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος στον οποίο δεν έχουν θέσεις λογικές κέρδους και επιχειρηματικής δράσης. Σταθήκαμε επίσης στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών το δεδομένο χρονικό διάστημα σιτιζόταν στη φοιτητική λέσχη που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη της πολυτεχνικής σχολής και η οποία τελούσε τότε, όπως και σήμερα υπό την ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.
Σαν φοιτητές και για ένα ζήτημα το οποίον κατ΄ εξοχήν μας αφορά δηλώσαμε, μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, ότι ο χώρος στον οποίο λειτουργεί η «φοιτητική λέσχη» της Χούτος Α.Ε, είναι εντελώς ακατάλληλος για την εξυπηρέτηση των αναγκών για τις οποίες υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε. Συγκεκριμένα ο χώρος ήταν εξαιρετικά μικρός αλλά και σε σημείο το οποίο απέχει περίπου 40 λεπτά από το πανεπιστήμιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η διοίκηση του πανεπιστημίου, η οποία αναγνώριζε τη «φοιτητική λέσχη» της Χούτος Α.Ε σαν την επίσημη λέσχη της πολυτεχνική σχολής, δεν είχε μεριμνήσει για τη μεταφορά των φοιτητών ως εκεί. Στα παραπάνω γεγονότα σταθήκαμε σαν Σύλλογος Φοιτητών και αυτά προβάλλαμε στην τοπική κοινωνία μέσα από τη δράση του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.
Από την πλευρά της διοίκησης υπήρξε συστηματική αμφισβήτηση των αποφάσεων των Συλλογικών μας οργάνων, καθώς και έντεχνη προσπάθεια στοχοποίησης συγκεκριμένων ατόμων ως «πρωταίτιων» και ηθικών αυτουργών των κινητοποιήσεων. Παρακολουθώντας την επίμαχη εκπομπή του Πάνου Παπαδόπουλου εξοργιστήκαμε από την καταφανώς μεροληπτική επέμβαση του δημοσιογράφου στα εσωτερικά του Συλλόγου μας, αλλά και από τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυε εναντίον του συναδέλφου μας.
Η μήνυση και η εξοντωτική αγωγή που κατέθεσε ο αντιπρύτανης Καραμπίνης εναντίον του Λευτέρη Μπέτση θεωρούμε ότι βασίστηκε σε σκόπιμη διαστρέβλωση των λόγων του αρχικά από τον δημοσιογράφο και εν συνεχεία από τον ίδιο τον αντιπρύτανη. Επιπλέον, μάθαμε ότι ο συμφοιτητής μας Δημήτριος Καλκίνης στις 18/10/2007 κατέθεσε στην ένορκη βεβαίωσή του που θα προσκομισθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης στη δικάσιμο της 8ης Νοεμβρίου του έτους 2007 ότι ο συμφοιτητής μας Λευτέρης Μπέτσης είπε σε Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου φοιτητών Ξάνθης ότι: «ο κ Χούτος έφαγε 500.000 ευρώ μαζί με τον κ Καραμπίνη». Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι σε όσες Γενικές Συνελεύσεις παρευρεθήκαμε ποτέ δεν είπε ο Λευτέρης Μπέτσης τα παραπάνω. Ποτέ και σε καμία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών δεν κατηγόρησε ο Λευτέρης Μπέτσης τον κ Καραμπίνη ότι έφαγε ή καταχράστηκε λεφτά.
Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι η κατάθεση αυτή του Δημήτριου Καλκίνη είναι απόλυτα ψευδής και ανυπόστατη. Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον διωκόμενο συμφοιτητή μας και με την τοποθέτηση μας ως μαρτύρων υπεράσπισης, επιδιώκουμε να αποσαφηνίσουμε τη θέση και την άποψη του Συλλόγου Φοιτητών. - Μαζική παρουσία όλων των φοιτητών στις δίκες του συμφοιτητή μας στις 8 και 13 Νοεμβρίου - Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ οι μηνύσεις (έγκληση και αγωγή) του αντιπρύτανη Καραμπίνη εναντίον του συμφοιτητή μας Λευτέρη Μπέτση - Να αποσύρει ΤΩΡΑ ο επιχειρηματίας Χούτος τη μήνυση που έχει καταθέσει τόσο ενάντια στο Λ. Μπέτση, όσο και ενάντια στο Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης. - Η ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων δεν θα περάσει ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ... 22/7/05: Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) προκηρύσσει διαγωνισμό για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιατορίων στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη. 29/8/05: Η Πρυτανεία προκρίνει ως πληρέστερη την προσφορά της εταιρείας Χούτος Catering A.E. και διαπιστώνει ότι η προσφορά της άλλης εταιρίας κατετέθη με 18 λεπτά καθυστέρηση και είχε πολλές λευκές σελίδες. 30/8/05: Το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφασίζει να αναθέσει στην εταιρεία του κ. Χούτου τη σίτηση των 3.400 φοιτητών (της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης) για δύο μήνες και μέχρι την τελική έγκριση. Αναλυτικά 1,64 Ευρώ ημερησίως x 3.400 φοιτητές x 61 ημέρες.
Υπογράφεται η δίμηνη σύμβαση με την εταιρεία του κ. Χούτου. 31/8/05: Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.), που ήταν μέχρι τότε υπεύθυνο για τη σίτηση, αποστέλλει αντίγραφο υπογεγραμμένης από τον πρόεδρό του σύμβασης σίτησης για τρεις μήνες. Για το ίδιο δηλαδή διάστημα υπάρχουν ήδη δύο συμβάσεις. Η Πρυτανεία δεν αποδέχεται αυτή τη σύμβαση. 3/9/05: Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης (Σ.Ο.Φ.Ξ.) με Γενική Συνέλευση των μελών του αποφασίζει Κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας, συντονισμό με το Σύλλογο Οικότροφων της Κομοτηνής και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με αίτημα την ακύρωση του διαγωνισμού και ζητώντας την ανάθεση της σίτησης στο Ε.Ι.Ν. 6/9/05: Ο Σ.Ο.Φ.Ξ. καταγγέλλει επίθεση των μελών της Πρυτανείας, που συνοδεύτηκε και με σωματική βία και καταπάτηση του ασύλου.
Παράλληλα η παράταξη "Λεγεωνάριοι-Κουρσάροι" εκδίδει ανακοίνωση και ζητάει την παραίτηση της Πρυτανείας διότι ενώ υπήρχε το Ε.Ι.Ν. υπογράφτηκε δεύτερη σύμβαση με ιδιώτη μέσα στο καλοκαίρι. 8/9/05: Συνεδριάζει η Σύγκλητος σε φορτισμένο κλίμα. Αποφασίζεται από το Πρυτανικό Συμβούλιο να καταγγελθεί η ανακοίνωση της παράταξης "Λεγεωνάριοι-Κουρσάροι" ως κείμενο "χαλκευμένο, κατάπτυστο και συκοφαντικό". 14/9/05: Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ. (Σ.Φ.Π.Σ.Δ.Π.Θ.) με απόφασή της καταγγέλλει την αδιαλλαξία της Πρυτανείας, τις διπλές συμβάσεις αλλά και τις επιθέσεις σε φοιτητές και αποφασίζει τριήμερη Κατάληψη της Πρυτανείας, ακύρωση του διαγωνισμού, καθώς και ενημέρωση όλων των κατοίκων. 19/9/05: Το Πρυτανικό Συμβούλιο καταγγέλλει τον εγκλωβισμό μελών του στα γραφεία της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., όπου επρόκειτο να γίνει ο διαγωνισμός για τη σίτηση Κομοτηνής και Ξάνθης, από ομάδα φοιτητών. Η καταγγελία της Πρυτανείας τελειώνει με την εξής "προφητική" φράση: "έρχεται ο καιρός που οι εμπνευστές αυτής της ακατανόητης κατάστασης που επικρατεί στο Δ.Π.Θ. θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν". 8/10/05: Πορεία του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ. για την ανανέωση της σύμβασης με το Ε.Ι.Ν. και συμπεράστση στους εργαζομένους του Ε.Ι.Ν. 12/10/05: Νέα Γενική Συνέλευση του Σ.Φ.Π.Σ. Ξάνθης, όπου λαμβάνονται μεταξύ άλλων και απόφασεις για νέα Κατάληψη και συμπαράσταση στους εργαζομένους του Ε.Ι.Ν. 27/10/05: Νέα απόπειρα του Πανεπιστημίου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός, αυτή τη φορά στην Ορεστιάδα.
Δεν καρποφόρησε μετά από παρέμβαση φοιτητών στο χώρο. (Σημείωση: Το Δ.Π.Θ. εκτείνεται στις 4 πόλεις της Θράκης Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Στις πόλεις Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, έδρες της Ιατρικής Σχολής και Παιδαγωγικού η μεν, την Τμημάτων Δασολογίας & Αγροτικής Ανάπτυξης η δε, δεν έχουν ανεγερθεί καν φοιτητικές εστίες και φοιτητικό εστιατόριο). 14/11/05: Ψήφισμα της Γ.Σ. του Σ.Φ.Π.Σ. Ξάνθης με καταγγελία για την εκ νέου προκύρηξη του διαγωνισμού την παραμονή των Χριστουγέννων και παράλληλη τρομοκράτηση μελών του φοιτητικού συλλόγου. Επίσης γίνεται κατγγελία για την απευθείας ανάθεση της σίτησης στην Χούτος Catering Α.Ε. την 1/11/05 και αφού είχε ματαιωθεί ο διαγωνισμός.
Αποφασίζονται κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Ακολουθούν συνεχείς καταγγελίες και ψηφίσματα του Συλλόγου για τη στάση του Πρύτανη κ. Καραμπίνη αλλά και για συκοφαντίες ερναντίον τους τόσο από τον ιδιώτη επιχειρημαστία όσο και από το συγκεκριμένο δημοσιογράφο, Πάνο Παπαδόπουλο. (Σημείωση: ο εν λόγω δημοσιογράφος, άμεσος και έμμεσος ιδιοκτήτης δύο ραδιοφωνικών σταθμών και τουλάχιστον μίας εφημερίδας στην Ξάνθη, έχει στο παρελθόν μαχαιρωθεί από ανθρώπους της νύχτας.) Δεκέμβριος 2005: Δύο διαδοχικές προσπάθειες διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Η δεύτερη γίνεται εφικτή χάρη στην παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο. Ο διαγωνισμός γίνεται μακριά και εκτός ασύλου. Επικυρώνεται η σύμβαση με τον ιδιώτη. Ιανουάριος 2006: Ο Σύλλογος Οικοτρόφων και ο Σύλλογος Φοιτητών σχηματίζει στις 7:00 π.μ. αλυσίδες γύρω από το φοιτητικό εστατόριο στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων για να εμποδίσει τη Χούτος Catering Α.Ε. να εισέλθει και να αναλάβει τη σίτηση. Ως λύση το Δ.Π.Θ. ονομάζει το φοιτητικό εστιατόριο "εστατόριο οικότροφων" και "εστατόριο φοιτητών" ένα μαγαζί 50 τετραγωνικών που αρχίζει να νοικιάζει η εταιρεία στην πόλη της Ξάνθης. Αρχίζει η περίοδος των "δύο λεσχών".
Η προσέλευση στο φοιτητικό εστιατόριο Κιμμερίων παραμένει η ίδια. 13/2/2006: Ο κ. Χούτος καταθέται μήνυση κατά του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ. Καταθέτει επιπλέον μήνυση προσωπικά εναντίον του φοιτητή Λευτέρη Μπέτση για συκοφαντική δυσφήμιση. 15/2/06: Ο Πρύτανης Δ.Π.Θ. και καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Καραμπίνης καταθέτει προσωπική μήνυση εναντίον του Λευτέρη Μπέτση, επίσης για συκοφαντική δυσφύμιση. (Σημείωση: Πρώτος μάρτυρας ο δημοσιογράφος Πάνος Παπαδόπουλος, στην εκπομπή του οποίου "Ανοιχτή Γραμμή" περενέβη ο φοιτητής υπερασπιζόμενος το Σύλλογο για το θέμα της σίτησης και τη στάση της Πρυτανείας). Φεβρουάριος 2006: Το Δ.Σ. του Σ.Φ.Π.Σ. Ξάνθης αρνείται να εκδόσει ψήφισμα αλλυλεγγύης στο φοιτητή Λ.Μπέτση. Τοποθέτησεις των φοιτητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (συνολικά 7 στις 11 έδρες του Συμβουλίου) ότι το θέμα έχει προσωπικό χαρακτήρα οδηγούν στην αδυναμία έκδοσης απόφασης. Άρνηση να προωθηθεί το θέμα σε Γενική Συνέλευση. 15/3/06: Ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. "Κώστας Βάρναλης". 24/3/06: Ψήφισμα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ηλεκτρολόγων, του μοναδικού συλλόγου μεταπτυχιακών στην Πολυτεχνική Σχολή μέχρι σήμερα.
Και το δύο ψηφίσματα έχουν αίτημα τη μη ποινικοποίηση της δράσης και των απόψεών τους. Μάρτιος 2006: Η Βουλή ψηφίζει την ανάθεση στα κατά τόπους Πανεπιστήμια της επιλογής για τη σίτηση. 30/2/06: Συνεδριάζει η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. Στο θέμα "Έκτακτα Φοιτητικά Θέματα" ιδρύεται βάσει του άρθ. 29 του Ν. 1268/82 (Οργάνωση-Λειτουργεία ΑΕΙ), του άρθ. 49 του Ν. 1404/83 (Οργάνωση-Λειτουργεία ΤΕΙ, διατάξεις για τα ΑΕΙ) και του ΠΔ 387/1983 (Φοιτητικές Λέσχες στα ΑΕΙ) το περίφημο όργανο της Φοιτητικής Λέσχης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με αρμοδιότητες στην ουσία τα πάντα γύρω από τους φοιτητές εκτός από την καθαρά ακαδημαϊκή εκπαίδευσή τους, που κρατάν η Σύγκλητος, οι Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Τρεις οι άξονες του νέου οργάνου συνδιοίκησης: α) η σίτηση, β) η στέγαση και γ) οι κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των φοιτητών. Παρόντες οι εκπρόσωποι των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος της Π.Σ., στελέχη της ΠΑΣΠ.
Παρόν ανεπισήμως στέλεχος της ΠΚΣ της Πολυτεχνικής Σχολής. Ουδένας εξ'αυτών παρεμβαίνει ή εκφράζει αντίρρηση στο θέμα της ίδρυσης του νέου οργάνου συνδιοίκησης. Μέσα Απριλίου 2006: Φοιτητικές Εκλογές.
Στο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης φηφίζουν περίπου 1600 φοιτητές. Θριαμβεύει η ΠΑΣΠ με 550 περίπου ψήφους και 5 στις 11 έδρες του Δ.Σ. Οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις ΔΑΠ, Λεγεωνάριοι-Κουρσάροι και ΠΚΣ παίρνουν 3, 2 και 2 έδρες στο Δ.Σ. αντίστοιχα. Απρίλιος-Μάιος 2006: Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτήτών Π.Σ. αδυνατεί να συνεδριάσει λόγω επαναλαμβανόμενης απουσίας της ΠΑΣΠ. Σε παρεμβάσεις φοιτητών για το θέμα της φοιτητικής λέσχης οι εναπομείναντες παρατάξεις αρνούνται πεισμόνως να αναγνωρίσουν ΔΣ κατά πλειοψηφία, να λάβουν θέση ή να συγκαλέσουν Γ.Σ. λόγω συγκυρίας με το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος, τα οποία "προέχουν". Μέσα Μαίου 2006: Πρυτανικές Εκλογές στο ΔΠΘ. Απερχόμενο Πρυτανικό Σχήμα: Α. Καραμπίνης, Καθηγητής Πολυτεχνικής, Πρύτανης. Κ. Σιμόπουλος, Καθηγητής Ιατρικής, Αντιπρύτανης Ακαδημαικών Θεμάτων. Σ. Τοκμακίδης, Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α., Αντιπρύτανης Οικονομικών Θεμάτων. Σ. Σταματόπουλος, Καθηγητής Νομικής, Αντιπρύτανης Φοιτητικών Θεμάτων. Μοναδικό υποψήφιο Πρυτανικό Σχήμα το ίδιο, το οποίο "βγαίνει" με τις ψήφους "των φοιτητών", δεδομένου ότι η συμμετοχή των μελών Δ.Ε.Π. είναι μικρότερη από κάθε άλλη φορά. Χαρακτηριστική η ρητορική ερώτηση του Π. Λαμπρινού, καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών προς τον υποψήφιο Πρύτανη Κ. Σιμόπουλο στην συνεδερίαση της Γ.Σ. του τμηματός Π.Μ.: "Δηλαδή Κύριε Σιμόπουλε πώς το βλέπετε, ή εσεις ή το χάος;" Νέο Πρυτανικό Σχήμα του ΔΠΘ, μέχρι το 2010: Κ. Σιμόπουλος, Πρύτανης. Α. Καραμπίνης, Αντιπρύτανης Ακαδημαικών Θεμάτων. Σ. Τοκμακίδης, Αντιπρύτανης Οικονομικών Θεμάτων. Σ. Σταματόπουλος, Αντιπρύτανης Φοιτητικών Θεμάτων.
Ας σημειωθούν εδώ οι συνθέσεις των δύο προηγούμενων πρυτανικών σχημάτων του ΔΠΘ: 2000-2003: Κ. Σιμόπουλος, Πρύτανης. Θ. Τσαλίδης, Καθηγητής Πολυτεχνικής, Αντιπρύτανης Οικονομικών. Νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Κ. Χαραλαμπάκης, Καθηγητής Νομικής, Αντιπρύτανης Ακαδημαικών. Νυν νομικός σύμβουλος του Δ.Π.Θ. 2003-2004: Κ. Σχοινάς, Καθηγητής Νομικής, Πρύτανης. Κ. Σιμόπουλος, Αντιπρύτανης Ακαδημαικών. Α. Καραμπίνης, Αντιπρύτανης Οικονομικών. Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Καθηγητής Δ.Ο.Σ.Α., Αντιπρύτανης Φοιτητικών. 2004: Παραιτούνται με κοινή επιστολή οι Κ.Σχοινάς και Κ. Χατζηκωνσταντίνου, ως επακόλουθο της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Δ.Π.Θ.
Παραλαμβάνει μέχρι το 2006 ως υπηρεσιακό το παρόν Πρυτανικό Σχήμα. Σημειώνεται επίσης ότι ο -αιρετός- Προιστάμενος της Γραμματείας του ΔΠΘ, Σ. Τσιτσόπουλος, φέτος συμπληρώνει δώδεκα χρόνια υπηρεσίας στη συγκεκριμένη θέση. Λίγο πριν της Πρυτανικές, συγκροτείται ως δια μαγείας εν μία νυκτί το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής για να ορίσει εκλέκτορες ανά παράταξη. Μάιος-Ιούνιος 2006: Φοιτητικό Κίνημα ενάντια στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ.
Η Πολυτεχνική Σχολή υπό Κατάληψη από το Σύλλογο Φοιτητών για συνολικά άνω του ενός μήνα. Προσαγωγή έξι φοιτητών της Σχολής στη Γ.Α.Δ.Α. κατά τη φοιτητική πορεία της 8/6/2006. 17/6/06: Ψήφισμα συμπαράστασης στο Λευτέρη Μπέτση από την Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.-Α.Ε.Ι. 14/11/06: Κατατίθεται αγωγή από τον αντιπρύτανη πλέον κ. Καραμπίνη εναντίον του φοιτητή. 15/11/06: Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Π.Σ. αποφασίζει να συμπαρασταθεί στον φοιτητή και να μην επιτρέψει στον τέως πρύτανη και κατ'επέκταση στο Πρυτανικό Σχήμα να καταθέσει στεφάνι κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου τη 17η Νοέμβρη. 22/11/06: Ψήφισμα κινητοποιήσεων του Συλλόγου Φοιτητών μεστόχο την ανάκληση των μηνύσεων και αγωγών.
Μεταξύ των ενεργειών περιλαμβάνεται το χτίσιμο της εισόδου του Αντιπρύτανη Δ.Π.Θ. .... Ένα πράγμα έχει καρφωθεί στ'αυτιά μου, από την πρώτη Σύγκλητο πριν την κατάληψη της Πρυτανείας από το Σ.Ο.Φ.Ξ. μέχρι σήμερα και όσο μένω φοιτητής σ'αυτό το Πανεπιστήμιο δε θα το ξεχάσω. Ελπίζω και τα παιδιά που ήταν εκεί εκείνη τη μαύρη μέρα επίσης να μην το ξεχάσουν.
Το λόγια του Σιμόπουλου, όλο μίσος απέναντι στο Λευτέρη, που τότε ακούσαμε αλλά δε φανταζόμασταν το μέγεθός τους και την εκδίκησή του. "Εμείς οι δύο θα τα πούμε έξω από 'δω." Γιατί ο Σιμόπουλος δεν ξεχνάει...


Ο ΦΣ ΑΣΟΕΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΖΙΚΑ
ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΘΑ ΕΠΙΔΩΘΕΙ ΨΗΦΗΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ,
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΚΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία πράξη αυτού του άθλιου έργου, ήταν η προθυμοποίηση του φοιτητή Δημήτριου Καλκίνη να παίξει τον ρόλο του φοιτητή μάρτυρα κατηγορίας ενάντια στον συμφοιτητή του Λ. Μπέτση, και να καταθέσει ένορκη βεβαίωση που θα χρησιμοποιηθεί στην εκδίκαση της αγωγής στην οποία λεει ΨΕΥΔΩΣ ότι ο Λευτέρης Μπέτσης είπε σε Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου φοιτητών Ξάνθης ότι: «ο κ Χούτος έφαγε 500.000 ευρώ μαζί με τον κ Καραμπίνη».
ο οποιος κατεβαίνει Δημοτικός Σύμβουλος η ΛΕΡΑ. Ο Δημήτριος Καλκίνης προθυμοποίηθηκε να βοηθήσει και τους Προπτυχιακούς Φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ με την εκδρομή έτους και έφαγε και από εκεί.