Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ενάντια στο θίασο του Μεγάρου Μουσικής έγινε παρέμβαση από κόσμο από το Σύλλογο Φίλων και Χρηστών Linux, την πρωτοβουλία digitalrights.gr, το Underground Free University, την τεχνική ομάδα του indy.gr, την τεχνική ομάδα του athens.indymedia.org και φίλες/οι.

Gates pie in the face


Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζεται στη χώρα μας μία ιλαροτραγωδία πάνω στο κουφάρι του ψηφιακού μας μέλλοντος. Η πολυσυζητημένη Συμφωνία - Μαμούθ του Ελληνικού κράτους με τη Microsoft, η οποία θα καθιστά την Microsoft στρατηγικό μας εταίρο στην ψηφιακή εποχή από το 2006 έως το 2013, επικυρώνεται με νόμο από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Έτσι, υποθηκεύεται έναντι αμύθητων ποσών το ψηφιακό μας μέλλον στα κλειστά ψηφιακά περιβάλλοντα, τους ψηφιακούς κανόνες ελέγχου και τις μίζες της Microsoft, την ίδια στιγμή που η παγκόσμια τάση είναι η υιοθέτηση ελεύθερου λογισμικού και standards σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Έτσι λοιπόν εισερχόμαστε ως χώρα στην ψηφιακή εποχή. Αντί να εκπαιδευόμαστε και να μαθαίνουμε να ζούμε με ελεύθερα λογισμικά και ανοιχτά ψηφιακά standards, χτίζοντας έναν ψηφιακό κόσμο με ελευθερία και δημοκρατία και μία εύρωστη εγχώρια βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας μέσω support σε τέτοιου είδους λογισμικά, επιτείνουμε με βαρύτατο οικονομικό κόστος την εξάρτηση μας από τη Microsoft και φτιάχνουμε ένα ψηφιακό μέλλον, όπου τους κανόνες στα ψηφιακά μας περιβάλλοντα θα τους βάζει αυτή (DRM, trusted computing κτλ).

Ψωμί Παιδεία Λίνουξ στα σχολεία

Ενάντια στο θίασο του Μεγάρου Μουσικής έγινε παρέμβαση από κόσμο από το Σύλλογο Φίλων και Χρηστών Linux, την πρωτοβουλία digitalrights.gr, το Underground Free University, την τεχνική ομάδα του indy.gr, την τεχνική ομάδα του athens.indymedia.org και φίλες/οι. Η κοινωνία της Πληροφορίας είναι εδώ και αναπνέει ελεύθερα αντίθετα από οποιαδήποτε δρομολόγηση των κυριάρχων. Θέλουμε μία ψηφιακή κοινωνία, όπου η πρόσβαση στη γνώση, την πληροφορία και την κουλτούρα θα είναι ανοιχτή σε όλους, όπου οι κανόνες που ενσωματώνονται στα λογισμικά και στα hardware θα καθορίζονται από εμάς, όπου όλα δε θα ερμηνεύονται από την κουλτούρα του κέρδους και όπου θα υπάρχει γενικευμένη ελευθερία μεταξύ ίσων.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΝΟΥΞ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ GATES

ΒΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΛΙΝΟΥΞ - SVISTE ΤΑ VISTA


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ INDYMEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: