Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Μετά τις πολλαπλές επιθέσεις φασιστών που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σε αυτοοργανωμένους χώρους αντίστασης, μετανάστες και νεολαίους, σήμερα, 2 Φλεβάρη, φασιστοειδή όλου του φάσματος της ακροδεξιάς θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία από την πλατεία Κολοκοτρώνη.
Αναρχικοί, αντιεξουσιαστες, αριστεροί, αντιφασίστες αποφάσισαν να ακυρώσουν στην πράξη την πορεία τους. το πρωί στις 10:30 δυνάμεις της καταστολής που προστάτευαν τους παρακρατικούς σε συνεργασια με τους νεοναζι επιτέθηκαν στους πρωτους συγκεντρώμενους της αντίπορείας.Ύστερα από συμπλοκή που ακολούθησε, οι διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, ως ένα σώμα με τους θρασύδειλους φασίστες, με μαχαίρια, λοστούς, αναισθητικά σπρέι και δακρυγόνα.
Δύο σύντροφοί μας τραυματίστηκαν από μαχαίρι, ο ένας πολύ σοβαρά, και άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.Η συνεργασία της κρατικής εξουσίας, αστυνομίας με τους φασίστες είναι μία πραγματικότητα που υφίσταται εδώ και πολύ καιρό. Η δολοφονική τους επίθεση δε στάθηκε ικανή να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.
Στην συνέχεια η αντιφασιστική πορεία μαζικοποιήθηκε με αποτελεσμα να ματαιωθει η φασιστικη πορεία,ενώ ύστερα από συνεχή ρίψη δακρυγόνων, καταλήφθηκε το κτήριο της Πρυτανείας του Παν/μιου Αθηνών.
Στις 6 το απόγευμα οι συγκεντωμένοι αποφασισαν να κανουν πορεία και στη συνέχεια να αποχωρίσουν. Εκείνη την στιγμη η αστυνομία με απρόκλητη πρωτοφανή επίθεση προς τους συγκεντρωμένους χτυπησε και συνελαβε δεκαδες ατομα.



ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: