Σάββατο, 1 Μαρτίου 2008

Κομοτηνή: αλλη μια σύνοδος για το μέλλον μας χώρις εμάς...

πρωτοβουλια φοιτητων κομοτηνης για τη συνοδο

Oι πρυτάνεις συνεδρίασαν…αλλά είμασταν εκεί


Η σύνοδος έγινε έξω απ’το άσυλο, οι θεματικές μόλις που πρόλαβαν να ανακοινωθούν και οι πρυτάνεις έβαλαν τους μπάτσους να τους φυλάνε…


Όλα αυτά έπρεπε να απαντηθούν άμεσα και μαζικά. Η απάντηση λοιπόν ήρθε χθες και την έδωσαν οι φοιτητές με αποφάσεις συλλόγων τόσο από την Κομοτηνή οσο και από άλλες πόλεις της χώρας. Οι φοιτητές ήταν εκεί δηλώνοντας πολιτική ανυπακοή με σκοπό να ματαιώσουν τη σύνοδο που στόχο είχε την αποσπασματική εφαρμογή του Νόμου πλαισίου στις επιμέρους σχολές της χώρας, την εφαρμογή της αξιολόγησης –εσωτερικής και εξωτερικής- και την υποβάθμιση των πτυχίων. Πραγματοποιήθηκε πορεία προς το ξενοδοχείο Arcadia όπου συγκρουστήκαμε με τις δυνάμεις καταστολής που περίμεναν παραταγμένες έξω από το χώρο όπου λάμβανε χώρα η σύνοδος. Εν μέσω χημικών έγιναν 2 Συλλήψεις αλλά η επιμονή και η παραμονή μας έξω από το χώρο του ξενοδοχείου ανάγκασε τον Σημόπουλο (πρύτανη) να βγει έξω για διαπραγματεύσεις και λίγο μετά σε συνεννόηση με τους μπάτσους να αφήσει τους 2 συμφοιτητές μας ελεύθερους.

Με δηλώσεις του ίδιου Σημόπουλου εκτός των άλλων συζητήθηκε μετά από εισήγηση τουΣτυλιανίδη, η επιβολή πειθαρχικών μέτρων με σκοπό την ποινικοποίηση των ‘’μειοψηφιών’’ που δυναμικά αντιτάσσονται στα μέτρα που τους πλήττουν.

Η απάντηση σε όσους προσπαθούν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς να μας δίνουν τον λόγο θα δίνεται πάντα μαζικά και δυναμικά.

ΌΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γιατί φοβούνται τις αποφάσεις των φοιτητικων συλλόγων; των ίδιων των φοιτήτων ; των ανθρώπων που θέλουν αλλά δεν τους αφήνουν
να πάρουν οι ίδιοι την φοιτητική και την υπόλοιπη ζωή στα χέρια τους..


Δεν υπάρχουν σχόλια: