Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ athens.indymedia.org ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΗΣ ΠΚΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΠ ΔΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΠΚΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ακολουθει μια αναδρομη στα γεγονοτα μεχρι την σημερινη απεργοσπασια της ΠΚΣ και της ΠΑΣΠ Νομικης που σαμποταραν τη σημερινη γενικη συνελευση του συλλογου και πουλησαν προκλητικα το φοιτητικο κινημα για να εξυπηρετησουν τα μικροκομματικα τους συμφεροντα.

Τη Δευτερα 5 Μαιου διεξηχθη συνεδριαση του διοικητικου συμβουλιου του Συλλογου Φοιτητων Νομικης Αθηνας προκειμενου να οριστει η ημερομηνια διεξαγωγης της επομενης γενικης συνελευσης του φοιτητικου συλλογου ωστε να παρει θεση ο συλλογος μας απεναντι στα διαδρατιζομενα στον χωρο της εκπαιδευσης και οχι μονο, και να καταδικασει συνολικα την κυβερνητικη πολιτικη (νεος νομος πλαισιο-προτυπος εσωτερικος κανονισμος, αναθεωρηση αρθρου 16, στρατευση στα 18, ασφαλιστικο κ.λ.π.).
Η σταση των παραταξεων στο Δ.Σ. ηταν συνοπτικα η παρακατω:

-Η ΔΑΠ αρνηθηκε να υπογραψει για διεξαγωγη γενικης συνελευσης καθως στις 15-19 Μαη θα βρισκεται στην Μυκονο και την Τεταρτη 14 Μαη που προταθηκε ως ημερομηνια της επομενης Γ.Σ. θα επρεπε να ετοιμαζει τις βαλιτσες της για το καθιερωμενο ταξιδι (που χρονος για συνελευσεις με τετοιες υποχρεωσεις...).
-Τα ΕΑΑΚ (Ρ.Α.Πα.Ν-Σ.Α.Φ.Ν.) προτειναν τη διεξαγωγη γενικης συνελευσης την Τεταρτη 14/5.
-Το Δικτυο ειχε την ιδια σταση με τα ΕΑΑΚ.
-Η ΠΑΣΠ συμφωνησε και αυτη στη διεξαγωγη γενικης συνελευσης την Τεταρτη 14/5.
- Η ΠΚΣ αρχικα δεν ηταν προθυμη για συνελευση την Τεταρτη 14/5 και αντιπροτεινε να διεξαχθει γενικη συνελευση την αλλη εβδομαδα με το προσχημα της συζητησης για το ζητημα της ευρωσυνθηκης (στην πραγματικοτητα ο λογος που δεν ηθελε γ.σ. αυτη τη βδομαδα ηταν επειδη η μονη κινητοποιηση που βαζει η ΠΚΣ σε ολες τις σχολες ειναι μια πορεια που καλει μονη της την Παρασκευη 23 Μαη).Τελικα ομως η ΠΚΣ συμφωνησε και αυτη να διεξαχθει γενικη συνελευση την Τεταρτη 14/5.

Συγκεντρωτικα λοιπον, οι παραταξεις που υπεγραψαν για συνελευση την Τεταρτη 14/5 ηταν η ΠΑΣΠ(2 εδρες), η ΠΚΣ(1 εδρα), το Δικτυο(1 εδρα) και τα ΕΑΑΚ.(1 εδρα)
5 απο τις συνολικα 9 εδρες του Δ.Σ. δηλαδη αποφασισαν για γ.σ. την Τεταρτη 14/5.

Σημερα που ηταν η μερα διεξαγωγης της Γενικης Συνελευσης το αμφιθεατρο αν και αρχικα ειχε λιγο κοσμο οσο περναγε η ωρα γεμιζε ωσπου εφτασε σε εναν αν και οχι υπερβολικα μαζικο νουμερο τουλαχιστον ικανοποιητικο και αξιοπρεπες για τα δεδομενα μιας γενικης συνελευσης στην οποια απουσιαζει η ΔΑΠ και στην οποια πολυς κοσμος προτιμα να ερχεται αφου ξεκινησει η διαδικασια. Ενω λοιπον η παρουσια του κοσμου ηταν ικανοποιητικη και ολα δειχαν πως θα ξεκινουσε κανονικα η γενικη συνελευση καποιες παραταξεις ειχαν διαφορετικη αποψη...
Η ΠΑΣΠ κρατουσε τον κοσμο της εξω απο την αιθουσα της συνελευσης σκοπιμα για να δει ποσος κοσμος τελικα θα συμμετασχει στην συνελευση και αναλογως να αποφασισει αν θα συμμετασχει η οχι και αυτη. Σε καποια φαση και ενω κανενας σχεδον ΠΑΣΠιτης δεν ειχε μπει μεσα στην αιθουσα (και ενω ο κοσμος στην αιθουσα ειχε αυξηθει) εκαναν την εμφανιση τους καμια 10ρια ΠΑΣΠιτες για να κοψουν κινηση και να σκεφτουνε τι δικαιολογια θα βρουνε για να δηλωσουν πως θα απεχουν τελικα απο τη συνελευση.Παιρνει ξαφνικα ο υπευθυνος της ΠΑΣΠ το μικροφωνο και αρχιζει και λεει υποτιμωντας τη νοημοσυνη των πανω απο 170 φοιτητων(και αυξανοταν ολο και περισσοτερο ο κοσμος ενω να σημειωθει πως η ΠΑΣΠ ειχε ανεβασει μεχρι στιγμης μονο 10 ατομα!!) που βρισκονταν στην αιθουσα πως η ΠΑΣΠ δεν μπορει να συμμετασχει σε μια συνελευση-παρωδια στην οποια θα συμμετεχουν μονο 80 ανθρωποι( μετα τους 80 τους εκανε και 70) (δεν ξερει μαλλον να μετρα ο κυριος) και πως δεν μπορει να παρει αποφαση ο συλλογος για λογαριασμο 5000 φοιτητων Νομικης που σπουδαζουν στη σχολη μας (αληθεια μπορει να μας θυμισει ο κυριος Πασοκος ποτε εχει διεξαχθει γ.σ. συλλογου φοιτητων Νομικης στην οποια να συμμετεχει αριθμος φοιτητων που να προσεγγιζει τους τοσους χιλιαδες εγγεγραμενους φοιτητες Νομικης???). Ο εκπροσωπος της ΠΑΣΠ αφου εφαγε κραξιμο απο τους φοιτητες για αυτα που ελεγε για να το παιξει και λιγο αριστερος δηλωσε να οριστει γενικη συνελευση για την αλλη εβδομαδα και εν συνεχεια εδωσε το συνθημα στους λιγουστους ΠΑΣΠιτες να αποχωρησουν απο την αιθουσα.
Νταξει τωρα θα μου πειτε τι περιμενες δηλαδη...ΠΑΣΠ ειναι αυτη.....
Τωρα ομως ερχονται και τα καμωματα των κνιτων (ΠΚΣ) για να ολοκληρωθει το παζλ του ξεπουληματος των αγωνων...
Οι κνιτες ενω ειχαν μπει μεσα στην αιθουσα κανονικα εκμεταλευθηκαν τη δικαιολογια της ΠΑΣΠ και στην προσπαθεια τους να σαμποταρουν και αυτοι την γενικη συνελευση εθεσαν και αυτοι ζητημα μαζικοτητας της συνελευσης και προτειναν να διεξαχθει δ.σ. ξανα για να οριστει νεα ημερομηνια γενικης συνελευσης για την αλλη εβδομαδα.
Μηπως ομως ο πραγματικος λογος που δεν ηθελαν οι κνιτες να γινει η σημερινη συνελευση ητανε οτι η ΠΚΣ δεν καλει στην αυριανη πορεια αλλα καλει μονη της σε πορεια την Παρασκευη 23/5???Μηπως το γεγονος αυτο πρεπει να συνδυαστει με την σταση που προανεφερα πριν οτι ειχαν την ημερα του Δ.Σ.(Δευτερα 8/5) που λεγανε να γινει καλυτερα συνελευση την αλλη εβδομαδα και οχι την τωρινη με το προσχημα της ευρωσυνθηκης??Μηπως επισης πρεπει να συνδυαστει το γεγονος αυτο ακομη με το οτι η ΠΚΣ σε τοσες σχολες δεν υπογραφει καν για διεξαγωγη γενικων συνελευσεσων αυτη την εβδομαδα (βλεπε ΠΑΝΤΕΙΟ, Φιλοσοφικη, ΑΣΟΕΕ κ.λ.π.)???????
Επισης θελω να επισημανω πως σε παλιοτερη φετινη γενικη συνελευση (πριν την μεγαλη πορεια του ασφαλιστικου) που την ειχε παρει η ΠΚΣ το σκορ της συνελευσης ηταν 85-84 που σημαινει οτι οι συνολικος αριθμος των φοιτητων που ειχαν ψηφισει ηταν 169. Τοτε η ΠΑΣΠ απουσιαζε και δεν ειχε υπογραψει καν για συνελευση. Η ΠΚΣ ομως σημερα πως δε νομιμοποιησε την παρουσια πανω απο 170 (μεχρι τη στιμη που εφυγε) φοιτητων για διεξαγωγη γενικης συνελευσης???Μηπως απλα εψαξε να βρει αφορμη για να μη συμμετασχει?? Θυμαμαι σε παλιοτερες γενικες συνελευσεις που δεν μαζευονταν ουτε 100 ατομα πως η ΠΚΣ ηθελε σωνει και καλα να παιρνει αποφασεις γενικης συνελευσης χωρις να την νοιαζει καν η μαζικοτητα. Και τωρα που υπηρχε μαζικοτητα γιατι αραγε ηθελε να φυγει???Προφανως για τους λογους που ανεφερα παραπανω!
Τελοσπαντων οι πουλημενοι κνιτες αποχωρησαν και αυτοι απο τη αιθουσα μετα τους λιγοστους ΠΑΣΟΚΟΥΣ αφου φαγανε φυσικα υπερτατο κραξιμο και συνθηματα απο το τα ΕΑΑΚ και το ΔΙΚΤΥΟ που φυσικα θελαν να διεξαχθει η γενικη συνελευση κανονικα.
Θα οριστει μαλλον γενικη συνελευση για την επομενη Τριτη.

Μεχρι τοτε οι Κνιτες θα εχουν να να πανε στην αυριανη ομιλια της Αλεκας στο Συνταγμα και οι Πασοκοι θα εχουνε να παιζουνε ρακετες με τους φιλους τους, τους ΔΑΠιτες, στις παραλιες της Μυκονου.

Ολοι οι αλλοι αυριο θα ειμαστε στο δρομο, στην αυριανη φοιτητικη πορεια που εχει οριστει απο τους φοιτητικους συλλογους (συμφωνα με αποφασεις γενικων συνελευσεων και οχι κομματικων γραφειων οπως του Περισσου) με προσυγκεντρωση στις 12.00 στα Προπυλαια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: