Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

19 ΜΑΗ: ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΡΑΣ-ΕΑΑΚ

Για εμάς οι φοιτητικές εκλογές δεν πρέπει να είναι ένα πανηγυράκι των παρατάξεων. Επιδιώκουμε να είναι μια πολιτική διαδικασία στην οποία θα πάρει σάρκα και οστά η νέα ριζοσπαστικοποίηση που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και της μάχης των εργαζομένων ενάντια στα νέα μέτρα.
Σε αυτή λοιπόν τη φάση ψήφος στην ΡΑΣ- ΕΑΑΚ σημαίνει:
  • την πιο έμπρακτη και σκληρή καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, των παρατάξεων τους ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, που καθημερινά δολοφονεί τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.
  • εναντίωση στο νέο τοπίο που επιχειρείται να διαμορφωθεί στην εκπαίδευση και στοχεύει στη δημιουργία των νέων εργαζομένων που χρειάζεται σήμερα η αγορά εργασίας, στην πειθάρχηση των εργαζομένων και της νεολαίας και την εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών, στη λειτουργία του πανεπιστημίου με επιχειρηματικούς- ανταποδοτικούς όρους.
  • στήριξη της δύναμης που παλεύει με συνεπή και συντονισμένο τρόπο για τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και τη συνδεσή του με τους αγώνες των εργαζομένων ως τη μόνη προϋπόθεση για υλικές νίκες στο σήμερα.
  • στήριξη στους αγώνες της επόμενης μέρας ,για ένα ριζοσπαστικό ,ανατρεπτικό φοιτητικό κίνημα που θα μπορεί να είναι και νικηφόρο. Για την ενδυνάμωση του αγώνα διαρκείας ως μοναδική απάντηση στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την επίθεση στα δικαιώματα μας στην εργασία και τη λεηλασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
  • μαχητικό αγώνα που θα μπορεί να αναπτύσσεται μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και να αποκτά εκείνο το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν πολιτικά επικίνδυνο.
Ψήφος στην ΡΑΣ- ΕΑΑΚ για να ενισχυθεί η ανεξάρτητη ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική αριστερά στις μεγάλες κοινωνικές μάχες που έρχονται. Εκείνη η αριστερά που βλέπει ότι η διέξοδος βρίσκεται μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, μέσα από τα μαζικά κοινωνικά κινήματα για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της πολιτικής που προωθούν σήμερα το ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Που προτάσσει το να πέσει η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής, και απαιτεί να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Που συγκρούεται με το σύνολο της κυρίαρχης πολιτικής και παλεύει για να γίνει η πολιτική κτήμα των πολλών και όχι προνόμιο των λίγων. Που αγωνίζεται για μαχητικό νεολαιίστικο κίνημα ρήξης και ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: