Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑ…

Ενώ η κρίση βαθαίνει, τα αστικά επιτελεία θέτουν το ζήτημα της χρεοκοπίας όλο και πιο συχνά τις τελευταίες μέρες. Χρεοκοπία όμως για αυτούς που δημιούργησαν την κρίση ή για το λαό και τους εργαζόμενους; Μάλλον το δεύτερο, μιας και το εισόδημα των εργαζόμενων μέρα με τη μέρα κάνει βουτιά προς τα κάτω και οι άνεργοι σε κάθε οικογένεια πλέον αποτελούν πραγματικότητα και όλα αυτά όταν περνάνε κάθε μέρα νέα πακέτα μέτρων που στόχο έχουν να «γονατίσουν» τους εργαζόμενους και την νεολαία. Ο καθημερινός εκβιασμός, της κυβέρνησης και του μαύρου μετώπου ΕΕ-ΔΝΤ, ότι τα βάρβαρα μέτρα έρχονται για να μας σώσουν μάλλον δείχνει το αδιέξοδο της πολιτικής τους.

Σ’ αυτή τη νέα άγρια πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν, η νεολαία, οι φοιτητές εδώ και ένα μήνα δείχνουν ότι δεν θα συναινέσουν με τα σχέδιά τους, συνεχίζοντας τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις. Έρχονται να δημιουργήσουν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της δικιάς τους κρίσης, αυταρχικά, ευέλικτα,που θα έχουν άμεση σχέση με τους κανόνες της αγοράς και θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις. Ακόμα και για αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν, ο νέος ν.πλαίσιο φρόντισε για την πολυδιάσπαση των πτυχίων και των γνωστικών αντικειμένων, την περαιτέρω ειδίκευση και κατάρτιση που μαζί με τα δίδακτρα και τα όρια φοίτησης θα κάνουν τις σπουδές ακόμα πιο εντατικοποιημένες οδηγώντας τη νεολαία στην δια βίου αμάθεια,τον ανταγωνισμό και τον ατομικό δρόμο. Όλα αυτά τη στιγμή που από το νέο εξάμηνο, η πλειοψηφία των έκτακτων καθηγητών θα δουν την πόρτα της εξόδου,χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά και η εφεδρεία για το δημόσιο τομέα θα χτυπήσει την πόρτα της απόλυσης στους περισσότερους υπαλλήλους των ιδρυμάτων. Ο εκβιασμός της υπουργού ότι αν δεν εφαρμοστεί ο νέος νόμος, ο προϋπολογισμός των ιδρυμάτων θα μειωθεί και άλλο, βάζει τη θηλιά στο λαιμό για να εφαρμοστεί ο ν.πλαίσιο και να δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στα ιδρύματα.

Πλέον μπαίνει το δίλλημα αν είναι μονόδρομος η βαρβαρότητα της πολιτικής τους, που εξοντώνει καθημερινά το λαό ή όχι. Μονόδρομος είναι η ανατροπή της Κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή με την ίδια πολιτική καθώς και του μαύρου μετώπου ΕΕ-ΔΝΤ που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον μας. Η νεολαία και ο κόσμος του αγώνα πρέπει να σταθεί απέναντι σε όλους όσους θέλουν να επανέλθουν οι σχολές στην ομαλότητα. Άνοιγμα και λειτουργία των σχολών αυτή τη στιγμή, σημαίνει εφαρμογή του νόμου, σημαίνει διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Ξέρουμε ότι ο αγώνας αυτός δεν θα κριθεί «σε μια ζαριά», αλλά θα είναι αγώνας πολιτικός,αγώνας διαρκείας. Είναι η ώρα να συνδεθούμε με τις καταλήψεις των μαθητών και των 200σχολών που συνεχίζουν,τα μαχόμενα κομμάτια της εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους.Για ένα πανεκπαιδευτκό κίνημα αντροπής της κυρίαρχης πολιτικής, για να γίνει ο αγώνας της εκπαίδευσης αγώνας όλης της κοινωνίας και να σπάσει η σιωπή που έχουν επιβάλει τα ΜΜΕ και τα αστικά επιτελεία που έχουν στόχο την φίμωση του φοιτητικού κινήματος.Μόνη ελπίδα είναι οι συλλογικοί αγώνες και οι Γενικές Συνελεύσεις κόντρα στις λογικές που τις βλέπουν σαν στείρες διαδικασίες και θέλουν να τις υποτάξουν στην ήττα, χωρίς να κάνουν συνολική πολιτική αλλά να διαχωρίζουν την μορφή του αγώνα από αυτό που θα λέει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 5/10, 11:00 ΣΤA ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,

με τους φοιτητικούς συλλόγους

Δεν υπάρχουν σχόλια: