Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία για την κοινή επίθεση ΠΑΣΠ – ΜΑΤ σε φοιτητές και μέλη της ΕΑΑΚ

Σήμερα, 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το νόημα του Νοέμβρη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο αγώνας του λαού για απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και την καταπίεση που επέβαλλε η χούντα των συνταγματαρχών, η πάλη για πραγματική δημοκρατία στα χέρια του λαού εμπνέει τους σύγχρονους αγώνες για την ανατροπή του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την απελευθέρωση από τα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συμπυκνώνει ακόμη και σήμερα τα βασικά αιτήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που επιβάλλει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του. Η αλλαγή του διαχειριστή της αντιδραστικής πολιτικής και ο διορισμός του εκλεκτού των Τραπεζών Παπαδήμου, έρχεται να αναχαιτίσει την ανοδική τάση του λαϊκού κινήματος και το φόβο του αστικού συνασπισμού εξουσίας για μια μεγάλη λαϊκή εξέγερση. Σε αυτό το πλαίσιο, αστικά ΜΜΕ και παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης σπεύδουν για ακόμη μία φορά να αλλοιώσουν το πραγματικό νόημα του Νοέμβρη του ΄73 που αποτελεί φάρο για τη σύγχρονη πάλη του λαού για τις ανάγκες και τα δικαιώματά του. Προσπαθούν να παρουσιάσουν το Πολυτεχνείο ως δείγμα ενός «αγώνα» που πάλευε για την αστική δημοκρατία ενώ ταυτόχρονα τρομοκρατούν το λαό μέσα από την αστυνομοκρατία για να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο σε «νεκρή ζώνη».

Πιστός σύμμαχος της πολιτική Συγκυβέρνησης και ΜΜΕ είναι και η ΠΑΣΠ, η κυβερνητική παράταξη, που σήμερα Τρίτη 15 Νοέμβρη ήρθε να την υλοποιήσει με όρους κατασταλτικής δύναμης. Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΠ προσήλθε στο Πολυτεχνείο σε παράταξη στρατιωτικής φάλαγγας εξοπλισμένη με κράνη και καδρόνια θυμίζοντας περισσότερο ΜΑΤ με πολιτικά παρά φοιτητική παράταξη. Μετά από απειλές και ύβρεις που εξαπέλυε απέναντι σε όσους τόσο καιρό αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής που προωθεί ο πολιτικός της φορέας, το ΠΑΣΟΚ, απωθήθηκε από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και μέλη της ΕΑΑΚ.

Στη συνέχεια μέλη της ΠΑΣΠ «απήγαγαν» φοιτήτρια της Πληροφορικής και μέλος της ΕΑΑΚ, την εγκλώβισαν σε καφετέρια και υπό την κάλυψη των ΜΑΤ την ξυλοκόπησαν, της έσπασαν προσωπικά αντικείμενα και της φέρθηκαν για αρκετή ώρα με χυδαίο τρόπο. Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων και της ΕΑΑΚ προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τη φοιτήτρια τους επιτέθηκαν μαζί με τα ΜΑΤ πετώντας πέτρες και ξύλα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης χτυπώντας αδιακρίτως (ακόμα και περαστικούς) με καδρόνια και σιδηρολοστούς.

Η κοινή επίθεση της ΠΑΣΠ με τα ΜΑΤ αποδεικνύει πως το ΠΑΣΟΚ δεν συγκυβερνά απλώς με το ΛΑΟΣ αλλά πλέον υιοθετεί πλήρως τις ακροδεξιές πρακτικές της ΕΚΟΦ και της Χρυσής Αυγής. Φανερώνει πως η ΠΑΣΠ δεν έχει εναρμονιστεί απλώς με την αντιδραστική, αυταρχική πολιτική του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αλλά γίνεται ο πιο σκληρός φορέας υλοποίησης αυτής της πολιτικής ενάντια σε μία ολόκληρη γενιά που βλέπει τα δικαιώματα της να θυσιάζονται στο βωμό της κρίσης. Η νεολαία δεν έχει καμία αυταπάτη για τον αντιδραστικό και κατασταλτικό ρόλο της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η σπουδάζουσα νεολαία θα συνεχίσει να απαντά δυναμικά στις προκλήσεις και τα σχέδια της ΠΑΣΠ.

Στο Πολυτεχνείο, της εποχής του μνημονίου, δε χωράνε όσοι υποθηκεύουν το παρόν και τσακίζουν το μέλλον μας. Κόντρα σε όσους αλλοιώνουν το νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι ανατραπούν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και φύγουμε από τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η πραγματική μεταπολίτευση δε θα έρθει με κανένα Καραμανλή, Παπαδήμο ή όποιον άλλο διορίζει ως «εθνικό σωτήρα» το κεφάλαιο. Οι ανάγκες μας δε χωράνε στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ας γίνουν οι σύγχρονοι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας αυτοί που θα ανοίξουν το δρόμο για τη κοινωνική χειραφέτηση.

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ σε ΑΕΙ – ΤΕΙ1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τα γεγονότα με τους πασπίτες το πρωί:

Η καταγγελία των ΕΑΑΚ είναι πραγματικά ανεκδιήγητη!

Κατά τις 8 εμφανίστηκαν γύρω στους 150 πασπίτες από την κάτω μεριά της Στουρνάρη και προσέγγισαν την κεντρική πύλη του πολυτεχνείου. Αυτοί οι 150 δεν είχαν ούτε στρατιωτικό σχηματισμό, ούτε κράνη, ούτε καδρόνια. Ήταν νεαρά παιδιά 18-21 χρονών(αγόρια και κορίτσια) και έδειχναν να φοβούνται σαν ένα ποντίκι κυκλωμένο από 10 γάτες(ήθελα να 'ξερα ποιοι μαλάκες από την ηγεσία της πασπ τους έστειλαν εκεί σαν πρόβατα στη σφαγή). Όταν έφτασαν στην πύλη του πολυτεχνείου, οι εαακίτες που ήταν από μέσα τους εμπόδισαν να μπουν(και πολύ καλά έκαναν!)και τους ''κέρασαν'' λογιών-λογιών καφέδες και νερά με τους πασπίτες να μη βγάζουν ούτε κιχ και να μην κάνουν καμία απολύτως κίνηση, σε αντίθεση με τις μαλακίες που λένε τα ΕΑΑΚ για ύβρεις και απειλές. Λίγα λεπτά αργότερα οι εαακίτες βγήκαν από το πολυτεχνείο και τους απώθησαν στον απέναντι πεζόδρομο(οδός πολυτεχνείου) που οδηγεί στην Γ' Σεπτεμβρίου. Εκεί οι πασπίτες κρύφτηκαν πίσω από τα ΜΑΤ.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ οι πασπίτες είχαν εγκλωβίσει μια κοπέλα των εαακ σε ένα μαγαζί(δεν μπορώ να ξέρω αν τη χτύπησαν και της φέρθηκαν χυδαία, όπως λέει η καταγγελία των εαακ) οι εαακίτες σχημάτισαν ένα μπλοκ 100 περίπου ατόμων που κατέβηκε τη στουρνάρη για να βοηθήσουν τη συντρόφισσά τους. Σ΄εκείνο το σημείο όντως οι πασπίτες βγήκαν πίσω από τα ματ και τους επιτέθηκαν με πέτρες, μόνο που τα ΜΑΤ προχώρησαν ελάχιστα και σταμάτησαν. Οι εαακίτες νομίζοντας ότι τους κυνηγάνε και τα ΜΑΤ και η ΠΑΣΠ υποχώρησαν και γύρισαν τρέχοντας στο πολυτεχνείο. Όταν οι πασπίτες έφτασαν Στουρνάρη και Πατησίων βρήκαν μπροστά τους, τους συντρόφους που περιφρουρούσαν τα τραπεζάκια των αναρχικών συλλογικοτήτων(κύκλος της φωτιάς, συσπείρωση αναρχικών, συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση). Οι 20 περίπου σύντροφοι με τις μαυροκόκκινες πήραν στο κυνήγι πάνω από 100 πασπίτες, που εξαφανίστηκαν και κρύφτηκαν και πάλι πίσω από τα ΜΑΤ. Κάπου εκεί το σκηνικό έληξε, ενώ τα ΕΑΑΚ εφοδιάστηκαν με παλούκια, κατοπιν εορτής πια, αφού πριν τους είχαν ξελασπώσει αυτοί που πριν από λίγες εβδομάδες αποκαλούσαν τυχοδιώκτες και προβοκάτορες(τουλάχιστον έτσι έλεγε η ανακοίνωση της πολιτικής τους ηγεσίας).