Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

38 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του πολυτεχνείου, φοιτητές, νεολαίοι και εργαζόμενοι πλημμύρισαν ξανά τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας. Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν ενάντια στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ζωντανεύοντας ξανά τα συνθήματα του τότε.

Το κράτος όμως έκανε καλά την δουλειά του. Για μια ακόμη φορά δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας, με τους χιλιάδες αστυνομικούς και τις προληπτικές προσαγωγές, και μέσα από τα παπαγαλάκια του, τα ΜΜΕ, έριξε τόνους λάσπης στον αγωνιζόμενο λαό (ψεύτικα πλάνα σε δελτία ειδήσεων), ακριβώς επειδή φοβούνται τις όποιες κινητοποιήσεις ενάντια στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Αυτή τη φορά όμως, ξεχνώντας το τι σηματοδοτεί για το λαό και τη νεολαία η επέτειος της 17 Νοέμβρη και τα συνθήματα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», αναβίωσε πρακτικές της χούντας καταπατώντας το άσυλο τόσο στο ΕΚΠΑ όσο και στο ΑΠΘ.

Στην Θεσσαλονίκη, γύρω στις 21:30, στο προαύλιο χώρο του ΑΠΘ βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ νωρίτερα είχαν εισβάλει στο φουαγιέ της αίθουσας τελετών που διεξαγόταν συναυλία της πρυτανείας...! Στη διάρκεια της ίδιας «επιχείρησης» έγιναν δύο επιβεβαιωμένες συλλήψεις, και αυτές στο χώρο του ασύλου… Στο ΕΚΠΑ στις 22.00, φοιτητές και πανεπιστημιακοί φώναζαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου, σε αλυσίδες, συνθήματα κατά της καταπάτησης του ασύλου, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς καμία πρόκληση, πολιορκούσαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά ολόκληρο το χώρο…

Είναι, πλέον εμφανές, πως οι πρακτικές της νέας κυβέρνησης θυμίζουν άλλες εποχές, πολιτικά μαύρες, για τη χώρα. Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον εργαζόμενο λαό και στην νεολαία. Λιτότητα, ανεργία, καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων του λαού, κοινωνική εξαθλίωση, φτώχεια είναι μερικά από τα επιτεύγματα και τις εξαγγελίες τους… Το άσυλο θα τους ξέφευγε;

Όσο θα έχουμε απέναντι μας κυβέρνηση,ΕΕ,ΔΝΤ εμείς θα προτάσσουμε τα κεκτημένα μας. Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό και δεν το διαπραγματευόμαστε!

Κάποιοι πέθαναν γι'αυτό και εμείς δεν ξεχνάμε...








Δεν υπάρχουν σχόλια: