Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η «σωτήρια» κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οδηγούν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σε κλείσιμο!

Δ

εν έχει τελειωμό η σαρωτική επίθεση της κυβέρνησης της χρεοκοπίας, στα δικαιώματα των εργαζόμενων και των νέων.Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στην εξόντωση. Μισθοί-χαρτζιλίκια 400 ευρώ, ανεργία, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κατάργηση κάθε είδους κοινωνικής παροχής, όλα στο βωμό της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν αλλά καλούν εμάς να την πληρώσουμε.

Μέσα στη λαίλαπα των μέτρων που περνάνε πίσω από την πλάτη μας, δε διστάζουν να κλέψουν αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, κοινωνικών οργανισμών, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στο χορό της κλεψιάς και του κουρέματος δεν γλιτώνουν ούτε τα Ανώτατα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας! Η Τράπεζα της Ελλάδος ενεργώντας μετά από εντολές τις κυβέρνησης -και χωρίς ουτέ καν να ρωτήσει τα ίδια τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα- μετέτρεψε τους λογαριασμούς των Ιδρυμάτων σε κρατικά ομόλογα τα οποία μετά το κούρεμα που υπέστησαν με την διαδικασία του PSI έχασαν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ! Έτσι τα ΑΕΙ «έχασαν» πάνω από 80 εκατ. Ευρώ ενώ τα ΤΕΙ «κουρεύτηκαν» κοντά στα 100 εκατ. Ευρώ σύμφωνα με στοιχεία του προεδρείου της συνόδου των πρυτάνεων. Συγκεκριμένα για την σχολή μας, η ΑΣΟΕΕ «έχασε» μετά από το κούρεμα από τους λογαριασμούς της 3 εκατ. Ευρώ! Στην πλειονότητά τους αυτά τα χρήματα προορίζονταν για τις λειτουργικές δαπάνες των ιδρυμάτων όπως οι μισθοί των συμβασιούχων καθηγητών (Π.Δ. 407) κτλ.

Αυτοί που έκλαιγαν γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για βιβλία, για τη σίτιση και τη στέγαση μας, για τους μισθούς και τις σπουδές μας, τώρα χαρίζουν απλόχερα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να σωθούν οι τράπεζες. Έτσι μετά την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, τους μειωμένους προϋπολογισμούς ακόμα και ως 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μιλάμε τώρα για την οριστική χρεοκοπία των ιδρυμάτων. Οι μαζικές απολύσεις σε εργαζόμενους και καθηγητές, το οριστικό “κούρεμα” των φοιτητικών παροχών (σίτιση – στέγαση – βιβλία), η εξωτερική χρηματοδότηση (μετά από αξιολόγηση βεβαίως) είναι εδώ. Όπως επίσης και το στρωμένο έδαφος για τα δίδακτρα και τα συμβούλια διοίκησης των manager, αλλά και τη συνολική εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου, ενός νόμου εκτρώματος που έχουν καταδικάσει και απορρίψει από κοινού φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι.

Εμείς από τη μεριά μας καλούμε τους φοιτητές όχι μόνο της ΑΣΟΕΕ αλλά όλων των Ιδρυμάτων -μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους- να αντισταθούμε στις πολιτικές χρεοκοπίας της χώρας, της νεολαίας και των Πανεπιστημίων. Να καταδικάσουμε τους φορείς αυτής της πολιτικής και τις νεολαίες τους μέσα στα Πανεπιστήμια. Μη μας ξεγελούν οι δήθεν «ευνοϊκές» ρυθμίσεις του Μπαμπινιώτη. Να ακυρώσουμε στη πράξη το νόμο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου και το «κούρεμα» στους λογαριασμούς των Ιδρυμάτων. Ήδη την Παρασκευή αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας δίνοντας το μήνυμα ότι δε θα περάσει η ολομέτωπη επίθεση στα Πανεπιστήμια.

Ως ΡΑΣ-ΕΑΑΚ παλεύουμε για:


-->Ανατροπή του νόμου-εκτρώματος

Ø --->Όχι στο τζόγο των αποθεματικών των ταμείων και των ιδρυμάτων

Ø --->Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI

Ø --->Κάτω η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική της

Ø --->Διαγραφή του ληστρικού χρέους, άμεση στάση πληρωμών. Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ

Ø --->Αύξηση της χρηματοδότησης για παιδεία – υγεία – κοινωνικές παροχές



Υ.Γ. Ο σύλλογος μελών ΔΕΠ (καθηγητών) της ΑΣΟΕΕ με…. υπερηφάνεια έτρεξε σε κανάλια και εφημερίδες να καταδικάσει τoν φοιτητικό σύλλογο της ΑΣΟΕΕ για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου κατά την προσπάθεια εκλογής συμβουλίου διοίκησης. Και φυσικά τάχθηκε υπέρ του νόμου «για το καλό» του Πανεπιστημίου. Που είναι τώρα ο πρόεδρος κ. Καραμάνης κι ο αντιπρόεδρος κ. Μπαλτάς να μας πουν πόσο καλό είναι για την ΑΣΟΕΕ τα 3 εκατ. Ευρώ που χάθηκαν με το PSI ? Πόσο καλός είναι ο νόμος που επιβάλλει την υποχρηματοδότηση ?


Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: