Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 9ης ΜΑΗ...


ΜΑΤ "ψεκάζουν" το προαύλιο του ΟΠΑ
Και τί και αν αυτή η περίοδος αποτελεί την πιο κρίσιμη περίοδο λιτότητας και ανεργίας για τον ελληνικό λαό. Και τί και αν έχουν καταλύσει τα πιό βασικά μας δικαιώματα σε εργασία και σε ζωή με αξιοπρέπεια. Και τι κ αν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νομοσχέδιο που εντάσει πλέον τα πανεπηστίμια και την παιδεία στον κόσμο της στεγνής αγοράς και εκμετάλλευσης.. το βασικότερο πρόβλημα που προβάλλεται ως κυρίαρχο απο την μεριά του συστήματος και των ΜΜΕ αυτή τη στιγμή είναι οι μετανάστες που “απειλούν την δημόσια ασφάλεια των πολιτών” και ”το παραεμπόριο που επηρεάζει την οικονομική κατασταση της χώρας”. Ανέκαθεν σε τέτοιες πολιτικές συγκυρίες το κράτος χρησιμοποιεί τους μετανάστες σαν αποδιοπομπαίους τραγους για να αποπροσανατολίσει και να στρέψει την προσοχή αλλα και την οργή του λαού από τα κυρίαρχα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να γίνει πλέον ξεκάθαρο είναι ότι οι μετανάστες αποτελούν ενεργό κομμάτι της εργατικής τάξης και μάλιστα το πιο εκμεταλλευόμενο. Ενω τα προηγούμενα χρόνια η οικονομία της χώρας στηρίχτικε σε μεγάλο βαθμό στην εκμετάλλευση τέτοιων μειoνοτήτων μέσω της μαύρης εργασίας τώρα πλέον τους παρουσιάζει σαν απειλή και γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες γεγονότων έκφυλης βίας απο τη μεριά της αστυνομίας και νεοναζιστικών ομάδων.
Ασφαλίτες, ΜΑΤ και Χρυσαυγίτες. Κράτος & Παρακράτος μαζί δηλαδή!
 Στην ΑΣΟΕΕ οι επιχειρήσεις σκούπα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο εδώ και πολύ καιρό και ηταν θέμα χρόνου η κατάσταση να ξεφύγει.Την Τετάρτη βιώσαμε την καταστόλη και την αστυνομοκρατία σε ανεπανάλληπτο βαθμό. Από το πρωί ασφαλίτες είχαν περικυκλώσει την ΑΣΟΕΕ  ζητώντας ταυτότητες φοιτητών και τραμπουκίζοντας όσους φέρναν κάποια αντίσταση ή φαίνονταν “ύποπτοι”. Το φαινόμενο εξελίχθικε με ένστολους και μη αστυνομικούς -οι δεύτεροι οπλισμένοι με σφεντόνες, λοστούς και πέτρες- στην πτέρυγα Δεριγνύ να απειλούν και να βρίζουν τους φοιτητές. Η κατάσταση εκτροχιάστηκε όταν φοιτητές βγήκαν να υπερασπιστούν το άσυλο και το πανεπιστήμιο, όπου διμοιρία ΜΑΤ επιτέθηκε φτάνοντας μέχρι την κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου πετώντας δακρυγόνα μέσα στον προαύλιο χώρο.Τραγική απόδειξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής είναι η σύλληψη Ινδού καθηγητή που κατεύθανε εκείνη την ώρα στην ΑΣΟΕΕ για να παραδόσει μαθήματα σε τμήμα μεταπτυχιακών του πανεπιστημίου. Όταν ο γραμματέας της σχολής επενέβει, η απάντηση ήταν οτι ο Ινδός καθηγητής συμμετείχε στα γεγονότα και πετούσε πέτρες. Χρειάστηκε να τον μεταφέρουν στο τμήμα για να εξακριβωθεί η ταυτότητά του και να τον αφήσουν ελεύθερο. Από τη μεριά του ο πρύτανης της σχολής απέναντι στα γεγονότα κράτησε την γνώστη του στάση, όχι μόνο παθητική αλλά και σύμφωνη με αυτό που γινόταν και όπως είχε τονίσει και στο παρελθόν ο δρόμος πρέπει να καθαρίσει απο το παραεμπόριο και την εγκληματικότητα”. Τί άλλο θα μπορούσαμε βέβαια να περιμένουμε απο κάποιον υπέρμαχο του νέου νόμου της Διαμαντοπούλου για το πανεπιστήμιο;  
 Η μόνη μαχητική απάντηση σε όλο αυτό μπορεί να έρθει από τον ίδιο τον Φοιτητικό Σύλλογο της ΑΣΟΕΕ, μέσω συλλογικών διαδικασιών όπως η Γενική Συνέλευση που αποτελλεί το πιό αμεσοδημοκρατικό όργανο του συλλόγου όπου οι φοιτητές μπορούν να συζητήσουν για τα ζητήματα που τους αφορούν και να αποφασίσουν για τις περεταίρω δράσεις τους. Αδικαιολόγητη είναι η στάση των κυρίαρχων παρατάξεων του πανεπιστημίου (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) που για μια ακόμη φορά παρακωλύουν κάθε προσπάθεια για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης (πολλές φορές καταγγέλοντάς τες ως παράνομες). Είναι αυτοί που είναι με την εκπροσώπηση των φοιτητών και την ανάθεση. Είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν στον φοιτητή να λάβει ενεργό μέρος και τον θέλουν απλό παρατηρητή των γεγονότων καθε φορά. Δεν είναι δυνατόν μετά απο μήνες αστυνομικών επιθέσεων μπροστά στην ΑΣΟΕΕ ο σύλλογος να μην έχει συνεδριάσει ακόμα και να μένει αμμέτοχος σε όλο αυτό.
 Σαν ΡΑΣ-ΕΑΑΚ καλούμε όλους τους φοιτητές να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Μέσα απο συλλογικές διαδικασίες να βάλουμε τέλος στο θέατρο του παραλόγου παίρνοντας ξεκάθαρη θέση, καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές. Είναι καιρός να βγούμε μπροστά και να υπερασπιστούμε το πανεπιστήμιο των αναγκών μας σαν η γενία που θα φέρει την ανατροπή, η γενιά αυτή που απέναντι στο μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν δεν σκύβει το κεφάλι αλλά διεκδικεί τα αυτονόητα και ακόμη παραπάνω.
Φασίστες/Παρακρατικοί -εξοπλισμένοι με πέτρες, γκλομπ και λοιπά σύνεργα- σε κοινές επιχειρήσεις με τα ΜΑΤ.




ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 11 Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ


ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ


«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος...
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής...
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος...
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός...
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».
Μ.Μπρεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: