Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές και το μήνυμα τους είναι ξεκάθαρο. Ο δικομματισμός και η πολιτική του καταδικάστηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο ( τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έπεσαν στο ιστορικό χαμηλό του 33%). Ταυτόχρονα όμως αποτυπώθηκε μια μεγάλη στροφή του κόσμου προς την αριστερά που αντιλήφθηκαν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος απονομιμοποίησης των μέτρων και των μνημονιακών πολιτικών.  Της αριστεράς εκείνης που ήταν μαζί με εκατομμύρια λαού στις 17 Πανεργατικές Απεργίες των δυο τελευταίων χρόνων, στις πλατείες και στις παρελάσεις που κατέληξαν να είναι μαζικές διαδηλώσεις.
Είναι λοιπόν αναγκαίο, οι φοιτητές με τη σειρά τους να μαυρίσουν τους εκπροσώπους αυτής της πολιτικής εντός των πανεπιστημίων. Στις 16 Μάη πρέπει η νεολαία να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα, πως απέναντι στην επίθεση που δέχεται εντός αλλά και εκτός του πανεπιστημίου, απαντάει με ανυπακοή και αγώνα για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για το λαό και τη χώρα συνολικά.
Όπως οι καταλήψεις του Σεπτέμβρη απονομιμοποίησαν τον νόμο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου ( που δεν βγήκε καν βουλευτής!), και οι παραστάσεις διαμαρτυρίας μπλόκαραν τα συμβούλια διοίκησης των μανατζερέων και των μεγαλοκαθηγητάδων , έτσι και στις φοιτητικές εκλογές πρέπει να δωθεί άλλο ένα χτύπημα για την ανατροπή του νόμου 4009. Η ριζοσπαστική αριστερά που βρέθηκε μπροστά σε κάθε μάχη των εργαζομένων και της νεολαίας πρέπει να βγεί πιο δυνατή.
Πρέπει οι φοιτητές να γυρίσουν τις πλάτες τους στη παράταξη του ΠΑΣΟΚ που το μόνο που κάνει είναι να ενσωματώνει τις όποιες αντιδράσεις του συλλόγου για να γίνουν ακίνδυνες. Αυτό το προσπαθεί μποϊκοτάροντας τη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων είτε βγάζοντας  τις παράνομες (όπως στις καταλήψεις του Σεπτέμβρη). Θέλει να κάνει κουμάντο στο πανεπιστήμιο- εκπροσώπηση το ονομάζουν!- μέσα από τις τμηματικές συνελεύσεις και οι συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου να ατροφήσουν. Δεν πρέπει οι φοιτητές να χάψουν το παραμύθι τους, ότι τα παρακάλια σε μεγαλοκαθηγητάδες με τα αιτήματα αρκούν για να πετύχεις αλλαγές μέσα στα πανεπιστήμια. Διεκδικούμε λένε εστίες, καινούργιες αίθουσες, campus αλλά δεν λένε τίποτα για το πώς θα τα πετύχουν. Πως γίνεται να πετύχεις δωρεάν σίτηση και στέγαση όταν οι κεντρικές πολιτικές του κόμματός σου, της ΕΕ και του ΔΝΤ επιβάλλουν το κόψιμο της χρηματοδότησης για την παιδεία, με επακόλουθο τις εστίες να κινδυνεύουν με κλείσιμο και τα πανεπιστήμια να χάνουν 150 εκατομμύρια λόγω του PSI. Το γεγονός ότι η ΠΑΣΠ ψήφισε μαζικά τον πρύτανη Γάτσιο που υποστήριζε εξ αρχής τον νομο 4009  ο οποίος διαλύει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο και ανοίγει τον δρόμο στις επιχειρήσεις είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής που ακολουθεί.
Όσων αφορά την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ακολουθεί κατά γράμμα τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας για την παιδεία (αυτό γίνεται ξεκάθαρο από της πρόταση της για την παιδεία).  Πρότεινε μάλιστα το πτυχίο μας να χάσει τη δύναμή του και να γίνει ισότιμο με 3χρονο bachelor βοηθώντας με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για την Δια Βίου Εκπαίδευση να γίουν πραγματικότητα. Δηλαδή πλήρωνε μια ζωή για να επανακαταρτίζεται άμα θες να βρείς καμιά δουλειά. Αποτελεί την δύναμη που θέλει να εγγυηθεί την εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης υποστηρίζοντας την διάσπαση των πτυχίων μας και την αξιολόγηση των προγραμμάτων σπουδών από εταιρίες με επιχειρηματικά κριτήρια. Τον Σεπτέβρη κρύφτηκε πίσω από το λεγόμενο κίνημα ανοιχτών σχολών αντί να πάρει ξεκάθαρη στάση για τον νόμο και τις κινητοποιήσεις.  Λειτουργεί ξεκάθαρα ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών προβάλλοντας την υποταγή στα κελεύσματα της κάθε κυβέρνησης.
Το άκυρο-αποχή βγάζει λάδι τις παρατάξεις του δικομματισμού, ενισχύοντας τα ποσοστά τους και δίνοντας το πράσινο φως σε ΠΑΣΠ-ΔΑΠ να λειτουργούν εις βάρος των φοιτητών. Η ενεργός συμμετοχή στις εκλογές αλλά και όλες τις διαδικασίες του συλλόγου , με ανώτερη αυτή των γενικών συνελεύσεων, είναι αναγκαία καθώς πρέπει να συμμετέχουμε σε όσα μας αφορούν και όχι να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς

Η δύναμη που από τη πρώτη στιγμή πάλεψε για την ανατροπή του νόμου 4009, που ψηφίστηκε από το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών με συνελεύσεις και καταλήψεις ήταν τα σχήματα της ΕΑΑΚ. Ο μόνος νόμος που έχει μείνει ανενεργός στην εποχή της κρίσης είναι αυτός για την παιδεία με τις καταλήψεις του Σεπτέμβρη και το σπάσιμο των συμβουλίων διοίκησης τόσο στην ΑΣΟΕΕ όσο και πανελλαδικά. Μάχες στις οποίες οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ έδωσαν δυναμική παρουσία, παίζοντας καθοριστικό ρόλο. Η ΕΑΑΚ ήταν η δύναμη που βρέθηκε μπροστά σε κάθε μάχη των εργαζομένων και της νεολαίας, στις απεργίες, στις πλατείες και σε όλους τους αγώνες του λαού.

Στις 16 Μάη στηρίζουμε-ψηφίζουμε την αριστερά της ανατροπής!

Στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΡΑΣ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: