Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Χούντα 2009



Ένα χρόνο μετα την δολοφωνία του Αλέξη Γρηγορόπουλου κράτος και πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ όχι μόνο δεν σεβάστηκαν την μνήμη του, αλλά δείξαν και το χειρότερό τους πρόσωπο κλείνοντας φασιστικά την σχολή, στέλνοντας ΜΑΤ να την αποκλείσουν περιμετρικά, την ημέρα που ο φοιτητικός σύλλογος είχε προγραμματίσει γενική συνέλευση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνο από τον θάνατο του Αλέξη!
Το χρονικό: Αργά χτές το βράδυ οι πρυτανικές αρχές με εφνιδιαστική απόφαση ανακοινώνουν μέσω του site της σχολής οτι το πανεπιστημιο θα παραμείνει κλειστό επ'αόριστον λόγω πολλαπλών κρουσμάτων του ιού την νέας γρίπης!!! Σήμερα το πρωί όμως όταν οι πρώτοι φοιτητές πήγαν στην σχολή άντι για συνεργεία απολύμανσης αντικρυσάν δυναμεις των ΜΑΤ. Για άλλη μια φόρα αποφασίστηκε (όπως και στο τριήμερο του πολυτεχνείου) ο φασιστικός αποκλεισμός της σχολής. Στην προσπάθεια τών φοιτητών να μπουν στην σχολή η δυναμεις καταστολής έδειξαν το πρόσωπό τους.. 50 φοιτητες κατάφεραν να μπούν σπάζωντας το λουκέτο της κεντρικής πόρτας όμως οι υπόλοιποι με ξυλο και χρήση χημικών απωθήθηκαν και απόκλείστηκαν 150 μέτρα μακρία ενώ δεν επιτρεπόταν ούτε καν η διέλευση των πεζών μπρόστα από το πεζοδρόμιο της σχολής! για 4 ώρες οι 50 φοιτητές ήταν ''φυλακισμένοι'' στο προάυλιο της σχολής και συνεχώς εκατοντάδες άλλοι πλήθεναν τον κόσμο που βρισκόταν αποκλεισμένος λίγο πιο μακρία. Οι φοιτητές ζητούσαν το αυτονόητο, να φύγουν τα ΜΑΤ να ανοίξει η σχολή κανονικά και να πραγματοποίηθει η γεν. συνέλευση του συλλόγου. Ο πρύτανης κατάλαβε ότι τα ψέματα περι κρουσμάτων γρίπης μόνο γέλιο προκαλούσαν και αναδιπλώθηκε όταν ήρθε μέτα από τόσες ώρες προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αποφασή του μιλώντας για ''περίεργες μέρες'' που έρχονται και πως θεώρησε οτι ήταν αναγκαία μια τέτοια απόφαση. Τελικά υπο την πίεση των φοιτητών ο πρύτανης εδώσε εντολή στα ΜΑΤ να αποχωρήσουν και ελήξε μία ακόμη ομηρία της ΑΣΟΕΕ από τα ΜΑΤ, μία ακόμη καταπάτηση του ΑΣΥΛΟΥ.

Τελίκα η συνέλευση δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί και σε συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε να γίνει αυριο εξ'αναβολής συνέλευση. Το πανεπιστήμιο αύριο θα λειτουργήσει κανονικά ύστερα από νέα ανακοίνωση της πρυτανείας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14541&subid=2&pubid=5289742