Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Για την γενική συνέλευση που δεν έγινε...

Μετά τα χθεσινά γεγονότα (βλέπε την ακριβώς κάτω ανάρτηση), έγινε προσπάθεια διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ. Λόγω του χυδαίου μοικοταρίσματος των παρατάξεων ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΠΚΣ, οι οποίες επιπλέον τρομοκρατούσαν τον κόσμο με ανακρίβειες και ψέματα, δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη απαρτία για να διεξαχθεί η συνέλευση. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο αμφιθέατρο με βάση την χθεσινή καταπάτηση του ασύλου, αλλά και των κινητοποιήσεων που έρχονται τις επόμενες μέρες συνδιαμόρφωσε το παρακάτω κείμενο:

Την Πέμπτη 3/12, και ενώ υπήρχε απόφαση του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, η πρυτανική αρχή αποφάσισε να παραμείνει κλειστή η σχολή με το πρόσχημα των κρουσμάτων του ιού Η1Ν1. Κόσμος συγκεντρώθηκε από το πρωί έξω από την ΑΣΟΕΕ για να διαμαρτυρηθεί για την κατάπτυστη απόφαση του Πρύτανη υπό την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να κυκλώσει την σχολή με ΜΑΤ. Στην προσπάθεια των φοιτητών να διεκδικήσουν στην πράξη το αναφαίρετο δικαίωμα τους να πραγματοποιήσουν Γ.Σ., αλλά και ενάντια στην κατάφορη καταπάτηση του ασύλου δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η καταπάτηση του ασύλου με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται προκειμένου να παρεμποδίσει την διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και την οργάνωση του κινήματος, που κατοχυρώνει στην ουσία το άσυλο. Γίνεται με στόχο την κάμψη του φοιτητικού κινήματος και κάθε αγωνιστικής διάθεσης και ρεύματος εν όψει των κινητοποιήσεων του φετινού Δεκέμβρη. Ένα Δεκέμβρη που με όπλο την εμπειρία της περσινής εξέγερσης της νεολαίας τροφοδοτεί τους αγώνες του σήμερα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας απέναντι σε εκπαίδευση και εργασία (ΚΕΣ, ν.Πλαίσιο, Stage, απολύσεις, ασφαλιστικό).
Απέναντι σε όλα αυτά, ως μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ επιδιώξαμε την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 4/12. Η Γενική Συνέλευση είναι το αρμόδιο όργανο στο οποίο λαμβάνονται αποφάσεις για της μορφές δράσης του Φοιτητικού Συλλόγου. Στην Γενική Συνέλευση εμπλέκονται όλοι οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και έχουν λόγο στην πολιτική κουβέντα και στην συνδιαμόρφωση της απόφασης.
Καταγγέλλουμε για τις καθεστωτικές δυνάμεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ αλλά και την ΠΚΣ που για άλλη μια φορά σαμπόταραν με όλους τους τρόπους την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης αποτρέποντας τον Σύλλογο από το να συνεδριάσει και να αποφασίσει για τα πολιτικά ζητήματα της περιόδου.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
• Συμμετοχή στην πορεία στις 6/12, ανήμερα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με προσυγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια, και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 7/12 με προσυγκέντρωση 12:00 στα Προπύλαια.
• Διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου την Τετάρτη 9/12.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΣΟΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: