Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μηνύσεις σε φοιτητές απ’ την ΠΑΣΠ στην Κέρκυρα!

Aλληλεγγύη προς το Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης, Διερμηνείας

Εδώ και μέρες στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. έχει παρατηρηθεί μια απαράδεκτη στάση από τα μέλη του Δ.Σ. του τμήματος, και κυρίως από τα μέλη της παράταξης της ΠΑΣΠ, που κατέχουν τις 4 από τις 7 έδρες του, τα οποία αρνήθηκαν πραξικοπηματικά να παραδώσουν τη σφραγίδα του Συλλόγου Φοιτητών στον ίδιο το σύλλογο, ακύρωσαν τις αποφάσεις του. Επιπλέον, τα δύο από τα μέλη του Δ.Σ. και μέλη της ΠΑΣΠ, εν ονόματι του Δ.Σ., χωρίς καν αυτό να έχει συγκληθεί, προέβησαν μέχρι και σε ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, και μέλος της ΠΑΣΠ αρνήθηκε να πρωτοκολλήσει μια καταγγελία που είχε ψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση, παραβαίνοντας έτσι την απόφαση του Σ.Φ. Στη συνέχεια, ενώ ο σύλλογος μάζεψε υπογραφές για τη διεξαγωγή Γ.Σ., όπως ορίζει το καταστατικό του συλλόγου, το Δ.Σ. δεν αναγνώρισε αυτή την πράξη, αντιβαίνοντας το καταστατικό και αψηφώντας τον ίδιο το σύλλογο. Αρνήθηκε επίσης να παραδώσει στο Σ.Φ. τη σφραγίδα του συλλόγου, ακυρώνοντας έτσι τη νομιμότητα της συνέλευσης.

Λόγω αυτών των παραπτωμάτων ο Σ.Φ. στη συνέλευση που διεξήχθη μετά τη συλλογή υπογραφών στις 29/11, απουσία μελών του Δ.Σ., και της παράταξης της ΠΑΣΠ, αποφάσισε ομόφωνα την ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ του Δ.Σ., απόφαση σύμφωνη με το καταστατικό του συλλόγου. Η κυβερνητική αυτή παράταξη δεν αναγνώρισε τη Γ.Σ., ούτε την εκλογοαπολογιστική συνέλευση και τις εκλογές που αποφασίστηκαν στη συνέχεια από την ίδια Γ.Σ., και η γραμματέας του συλλόγου και μέλος της ΠΑΣΠ αρνήθηκε να παραδώσει στο σύλλογο τη σφραγίδα και τα πρακτικά, ακυρώνοντας ουσιαστικά όλες τις ενέργειες του συλλόγου!

Να τονιστεί επίσης, πως μέλη του Δ.Σ. από την παράταξη της ΠΑΣΠ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ Δ.Σ., πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν ΕΞΩΔΙΚΟ σε τρεις φοιτητές που είχαν ψηφιστεί ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής αλλά και σε έναν καθηγητή και μάλιστα, πρόεδρο του τμήματος, επειδή στη Γενική Συνέλευση Τμήματος δέχτηκε να παραχωρήσει το κτήριο για τις εκλογές του συλλόγου, με τον όρο να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Η απόφαση για την παραχώρηση του κτηρίου πάρθηκε ομόφωνα από τη ΓΣΤ, χωρίς τα μέλη της ΠΑΣΠ να εκφράσουν την παραμικρή αντίρρηση! Το χειρότερο είναι ότι το εξώδικο στάλθηκε ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!!! Η πράξη αυτή έγινε καθαρά και μόνο για λόγους ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ για να μην διεξαχθούν οι εκλογές που ψήφισε ο σύλλογος.

Καταγγέλλουμε την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ στάση του Δ.Σ. και συγκεκριμένα της παράταξης της ΠΑΣΠ και ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των φοιτητικών συλλόγων.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: