Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ: σαν να λέμε…ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Σε παλλαϊκές διαδηλώσεις μετατράπηκαν οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι έγιναν όλοι ένα ποτάμι οργής απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης και τους πολιτικούς τους εκφραστές.

Σε πάρα πολλές πόλεις όπως στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στη Πάτρα, στα Γιάννενα, στα Χανιά, στον Πειραιά και πολλές άλλες, πλήθος κόσμου διαδήλωσε και αποδοκίμασε με συνθήματα το ΔΝΤ, την τρόϊκα, την ΕΕ και φυσικά το εγχώριο υπηρετικό προσωπικό ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ για τον πόλεμο που έχουν ανοίξει εναντίον των εργαζομένων, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού। Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία σε τόσο μεγάλη κλίμακα, οι απανταχού παρελάσεις της 25ης Μαρτίου μετατράπηκαν από παρελάσεις του «έθνους» σε παρελάσεις του «Λαού» με μαζικές διαδηλώσεις να κατακλύζουν τους δρόμους των πόλεων !


Κανένας «επίσημος» δεν τόλμησε να παραβρεθεί σε παρέλαση υπό το φόβο της λαϊκής οργής, ορισμένοι δημοτικοί άρχοντες που απολάμβαναν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρέθηκαν στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών ενώ σε ορισμένες περιοχές όπως στην Καλλιθέα ο δήμαρχος αποφάσισε να μην γίνει η παρέλαση


Η κυβέρνηση Παπαδήμου κι ο Χρυσοχοϊδης κατάφεραν η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας να μην εξελιχθεί σε μια μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση αφού στην επέτειο της επανάστασης του 1821 επιστράτευσε πάνω από 7.000 αστυνομικούς, χτύπησε δάσκαλους και καθηγητές που διαμαρτύρονταν για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, έκλεισε τους δρόμους σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων και σταθμούς μετρό, έκανε την Αθήνα οχυρωμένη πόλη. (αλήθεια ο κύριος Καμίνης τι λέει για αυτό?)


Όμως αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο στις υπόλοιπες πόλεις και δήμους της χώρας να συγκρουστούν με τις δυνάμεις καταστολής –που θέλησαν να καταπνίξουν την λαϊκή οργή σαν σύγχρονοι γενίτσαροι- και παρά το ξύλο και τις συλλήψεις να μετατρέψουν τις παρελάσεις σε μεγαλιώδεις διαδηλώσεις! Ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, ενάντια στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας. Κόντρα στη φτώχια και την εξαθλίωση, κόντρα στις κυβερνήσεις κοινωνικής καταστροφής, το ΔΝΤ και την ΕΕ, ο λαός ύψωσε το ανάστημά του, θα παλέψει για την ανατροπή!


Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια: